Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιωάννινα: Τέσσερις πλατείες αλλάζουν

Δήμος Ιωαννιτών
02 Ιανουαρίου 2018 / 11:52

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε μια σειρά από έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, με ιδίους πόρους.

Ένα από αυτά αφορά τη βελτίωση πάρκων και πλατειών, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, του οποίου ο διαγωνισμός θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου.

Οι δημόσιοι χώροι που θα αποκτήσουν μια καλύτερη μορφή από τη σημερινή, είναι η πλατεία Πάργης, το πάρκο της Αίγλης, η πλατεία Γηροκομείου και η πλατεία της Βρυσούλας. Στην πλατεία Πάργης θα γίνει ανακατασκευή, αποκατάσταση πρασίνου, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων αλλά και διαπλάτυνση του πεζοδρόμου των καταστημάτων.

Στην πλατεία Γηροκομείου, προβλέπονται επισκευαστικές εργασίες, εργασίες αποκατάστασης πρασίνου και τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων, ενώ στην πλατεία Βρυσούλας θα γίνουν εργασίες πρασίνου και επισκευής.

Στο πάρκο της Αίγλης, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Δωδώνης και Ναπ. Ζέρβα, θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις, όπως είναι η επισκευή και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, η μετατόπιση περιπτέρων, εργασίες αποκατάστασης πρασίνου και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

Για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στους τέσσερις αυτούς δημόσιους χώρους θα χρειαστούν τουλάχιστον 14 μήνες -χωρίς να περιλαμβάνονται οι συνήθεις παρατάσεις περαίωσης των εργασιών-, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο που θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Πηγή: typos-i.gr