Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πού θα γίνει ο Αγιασμός των Υδάτων στην πόλη & την περιφέρεια της Κέρκυρας

Θεοφάνεια
05 Ιανουαρίου 2018 / 11:25
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Παλιό Λιμάνι στην περιοχή «Καφέ Γυαλί» θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 6 Ιανουαρίου 2018,

εορτή των Θεοφανείων και ώρα 12 το μεσημέρι, η τελετή αγιασμού των υδάτων.Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί  από τον Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στη Μητρόπολη.
Στο χωριό του Ποταμού θα γίνει επίσης κατάδυση του σταυρού από τη Γέφυρα του Ποταμού, ακριβώς μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και τη μικρή πομπή που θα ακολουθήσει.
Παρόμοιες τελετές θα γίνουν μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, λίγο μετά τις 11:00 σε όλην την Κέρκυρα και σε κάθε παραθαλάσσια ενορία, όπως π.χ. στη Μαρίνα Γουβιών (Κοντόκαλι), στον ναό της Υπαπαντής (Κομμένο), στην Παλαιοκαστρίτσα (Αλύπα), στις Μπενίτσες, στην Κασσιώπη, στην Αχαράβη, στο λιμάνι της Λευκίμμης και γενικά σε όσες ενορίες βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. 
Ωστόσο την ημέρα των Θεοφανείων, η τελετή του αγιασμού πραγματοποιείται σε κάθε Ναό που λειτουργεί με την βάπτιση του Σταυρού μέσα στην κολυμπήθρα.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.