Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 8ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων στον αγιασμό των υδάτων (video)

Θεοφάνεια
06 Ιανουαρίου 2018 / 14:59

Η «Ενημέρωση» ακολούθησε το 8ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων που παραδοσιακά παρευρίσκεται στον Αγιασμό των Υδάτων, στο Παλαιό Λιμάνι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διαδικασία ξεκινά νωρίς το πρωί με τη προετοιμασία (αρμάτωμα) της βάρκας, του ¨Μαΐστρου¨. Πρόκειται για μία ξύλινη Ναυτοπροσκοπική βάρκα τύπου φαλαινίδας, με δέκα κουπιά και δύο ιστία που κατασκευάστηκε πριν 22 χρόνια περίπου. Ο Μαΐστρος, που βρίσκεται στον ΠΟΙΑΘ, εξοπλίζεται με όλα τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να έχει ένα ασφαλές ταξίδι. Το αρμάτωμα περιλαμβάνει τα ιστία, τα κουπιά, διάφορα σωστικά και έγγραφα, μπαλόνια και πολλά άλλα.
Στη συνέχεια, υπό τις εντολές του κυβερνήτη, οι πρόσκοποι κωπηλάτησαν, μέχρι το παλιό λιμάνι όπου γίνεται ο αγιασμός των υδάτων. Εκεί, η ναυτοπροσκοπική βάρκα μαγνήτισε τα βλέμματα του κόσμου που έσπευσε να τους φωτογραφίσει.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ενασχόληση με τη βάρκα, είναι μια από τις βασικότερες μεθόδους παιδαγώγησης των ναυτοπροσκόπων. Είναι μία ευχάριστη δράση που φέρνει το παιδί σε επαφή με τη φύση και τις καιρικές συνθήκες και βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων και διαχείρισης διάφορων καταστάσεων.

Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ εδώ...