Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπηρεσία Πρασίνου: Αν δεν φύγουν τα αυτοκίνητα, δεν μπορεί να κοπεί το δέντρο

Ανάληψη
08 Ιανουαρίου 2018 / 12:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πάει μια βδομάδα που κρέμεται πάνω από το τοιχίο το τεράστιο δέντρο στην περιοχή της Ανάληψης.

Οι περαστικοί απορούν και οι περίοικοι αναρωτιούνται πότε θα απομακρυνθεί ο σάπιος κορμός, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα. Ο προϊστάμενος της Υπ. Πρασίνου του Δήμου Κέρκυρας Γ. Ζάραγκας μιλώντας στην Ενημέρωση, απαντά ότι δεν μπορούν να το κόψουν αν δεν απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος που χρειάζεται.




«Έχουμε τοποθετήσει κορδέλες από την προηγούμενη βδομάδα για να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα, γιατί οι εργάτες χρειάζονται χώρο για να κάνουν τη δουλειά τους. Δυστυχώς οι δημότες δεν συνεργάζονται και αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, όταν ζητάμε να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα. Έχει συμβεί να βάζουμε πινακίδες και  κάποιοι  να τις βγάζουν». 
Ο Γ. Ζάραγκας εκτιμά ότι το τοιχίο δεν κινδυνεύει να πέσει, γιατί ο κορμός είναι κούφιος και δεν είναι πολύ βαρύς. Υπογραμμίζει ότι η Υπηρεσία Πρασίνου θα τοποθετήσει περισσότερες πινακίδες για να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να απομακρυνθούν τα οχήματα και να μπορέσει να κόψει ίσως και αύριο το ετοιμόρροπο δέντρο.




ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.