Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε ποιες πλατείες κάνει λίφτιν ο Δήμος Ιωαννιτών

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
09 Ιανουαρίου 2018 / 08:27

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Σε ένα γερό «λίφτινγκ» σε τέσσερις πλατείες θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Ιωαννιτών, θέλοντας να τις καταστήσει χώρους αναψυχής, καθώς η εικόνα τους σήμερα κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι για την πόλη.

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο πλατείες στο κέντρο των Ιωαννίνων, στην πλατεία Πάργης και στο παρκάκι της Αίγλης, καθώς και στις πλατείες Γηροκομείου και εργατικών κατοικιών Βρυσούλας, με τον διαγωνισμό για την ανάπλασή τους, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, να είναι ήδη στον «αέρα». Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό είναι η 30η Ιανουαρίου και το περιθώριο για την αποπεράτωσή του έργου ορίζεται στις 425 ημέρες από τη στιγμή υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Μια εντελώς διαφορετική εικόνα από τη σημερινή θα έχει η πλατεία Πάργης, καθώς προβλέπονται η διαπλάτυνση του πεζόδρομου, η τοποθέτηση νέων πλακών, η καθαίρεση των λιθόκτιστων τοίχων που χώριζαν τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας από την πλατεία και δημιουργία δύο εισόδων, νέα παγκάκια, αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση νέων φωτιστικών, δημιουργία παρτεριών με χαμηλό πράσινο, θάμνους και ανθώνες, καθώς και ενός μικρού κήπου με ενδημικά ή αρωματικά φυτά, και, τέλος, νέες δενδροφυτεύσεις .
Αντίστοιχης κλίμακας θα είναι οι παρεμβάσεις και στο πάρκο Αίγλης, όπου προβλέπονται διαπλάτυνση όλων των πεζοδρομίων περιμετρικά του πάρκου, ανακατασκευή επιφανειών πλακόστρωσης στους διαδρόμους και τα κράσπεδα των λοιπών υπαίθριων χώρων, καθαίρεση τμημάτων της πλατείας, διαμόρφωση χώρων πρασίνου και τοποθέτηση νέων φωτιστικών. Επίσης, προβλέπονται η απομάκρυνση του περιπτέρου και η κοπή των τριών γηρασμένων πλατάνων στην πιάτσα των ταξί.
Μορφή θα αλλάξει και η πλατεία Γηροκομείου, καθώς προβλέπεται η διαμόρφωση ενός μεγάλου τμήματος της πλατείας με πατημένο χώμα ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος για αθλοπαιδιές, ενώ θα γίνουν, επίσης, επισκευές στις τοιχοποιίες και τα πλακόστρωτα, καθαίρεση τμημάτων της πλατείας και διαμόρφωση πρασίνου, επισκευές στα παγκάκια, τοποθέτηση νέων φωτιστικών και διαμόρφωση χώρου πρασίνου. Και σε αυτή την παρέμβαση θα γίνει κοπή δέντρων και αντικατάστασή τους.
Μικρότερης κλίμακας θα είναι οι παρεμβάσεις στην πλατεία Βρυσούλας, που αφορούν κυρίως συντήρηση και αποκαταστάσεις σε τοιχοποιίες και πλακόστρωτα , διαμόρφωση πρασίνου και επισκευές στα παγκάκια.
Το έργο αυτό αποτελεί ένα από τα 25, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ για το 2018, που είχαν προαναγγείλει σε κοινή τους συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας και ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας Γιάννης Λιόντος, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.