Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πίτα & οι νέες δράσεις της Πινακοθήκης του Δήμου (video-pics)

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
14 Ιανουαρίου 2018 / 17:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας η νέα χρονιά ξεκινάει με διάθεση για νέες δράσεις και συνεργασίες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διπλή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον χώρο του Art Café της Δημοτικής Πινακοθήκης. Μαζί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ξεκίνησε και η πώληση αναμνηστικών με στόχο την οργάνωση ενός άρτιου πωλητηρίου με αντικείμενα εμπνευσμένα από τις συλλογές και τα εκθέματα. Θα είναι αντικείμενα παντός είδους, αντίγραφα, κοσμήματα, αξεσουάρ, παιχνίδια και βιβλία, τα οποία θα βρίσκονται πλέον στο χώρο ενσωματώνοντας την τέχνη στην καθημερινότητά μας  αλλά και προσφέροντας ιδέες για δώρα. 

Το πρώτο βήμα σ’ αυτή την προσπάθεια αποτελείται από μία σειρά προϊόντων από κάρτες και σελιδοδείκτες με έργα της Μόνιμης Συλλογής, κάρτες, σελιδοδείκτες και χάρακες με έργα των λιλιπούτειων καλλιτεχνών από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι”, κονκάρδες, μαγνητάκια, ξύλινες κασετίνες με νερομπογιές και βέβαια όλα τα βιβλία εκδόσεων της Πινακοθήκης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν στην διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας και στον Επίκ. Καθηγητή του Ιονίου Παν/μίου κ. Πέτρο Κωσταγιόλα, τα βιβλία που έχουν συγκεντρωθεί για την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. 

Ωστόσο αυτό που υπογράμμισε ο πρόεδρος της Πινακοθήκης Λεωνίδας Παγκράτης ως γεγονός ιδιαίτερης βαρύτητας, ήταν η δέσμευση που ήρθε από την Υπουργό Πολιτισμού για την παραχώρηση του Art Café στο Δήμο της Κέρκυρας.
Δείτε εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα:  
 


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.