Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πίτα του Συλλόγου Τεμπλονίου, αφορμή μιας ακόμα συζήτησης για τα απορρίμματα

Τεμπλόνι
15 Ιανουαρίου 2018 / 10:16
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε και φέτος, στο γραφείο του συλλόγου του, το Δ.Σ του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου,

το απόγευμα της Κυριακής ενώ ακολούθησε συζήτηση για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου όπως είχε προαναγγελθεί. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης, η  περιφερειακή σύμβουλος Μαρίνα Μοσχάτ, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Χάρης Μάστορας και ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ρίγγας.  
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η χωματερή  όπου οι προαναφερθέντες τοποθετήθηκαν σχετικά με το φλέγον αυτό θέμα, ενώ δια της απουσίας του έλαμψε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου μιλώντας στo enimerosi.com ανέφερε ότι «η θέση του συλλόγου παραμένει ίδια ως προς την αλλαγή χωροθέτησης αλλά και την αλλαγή του κεντρικού περιφερειακού σχεδιασμού για τα  απορρίμματα».
Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «όλα αυτά ωστόσο βρίσκονται εν αναμονή της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, προς τα τέλη του μήνα, όπως με ενημέρωσε τηλεφωνικά η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη».

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο

Μιλώντας στο enimerosi.com, η Μαρία Μουζακίτη επανέλαβε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τέλη Γενάρη ή το αργότερο αρχές Φλεβάρη. Μάλιστα υπογράμμισε πως θεωρεί υποχρέωση της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στα αιτήματα των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Τεμπλονίου και της αντιπολίτευσης. από τη στιγμή που πρόκειται για το το πιο σοβαρό ζήτημα στην Κέρκυρα, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμα οριστεί, καθώς επείγει η συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού και μια ακόμα τακτική συνεδρίαση.  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.