Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Τεμπλονίου: Όχι σε τακτικές διχασμού της τοπικής κοινωνίας

Τεμπλόνι
15 Ιανουαρίου 2018 / 18:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να μετατοπίσουν το «κατηγορώ» σε κοινωνικές ομάδες (Τεμπλονίου-Λευκίμμης) έχουν στόχο οι πρόσφατες δηλώσεις του Κ. Νικολούζου και του Κ. Παυλίδη

αναφέρει μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου, μετά την χθεσινή Γενική Συνέλευσή του.

Το ψήφισμα

1) Καταγγέλουμε την τακτική που ακολουθούν, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις τους, ο Δήμαρχος Κερκυραίων, Κ. Νικολούζος, και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παυλίδης, εκφράζοντας το όψιμο ενδιαφέρον τους και την δήθεν αγωνία τους για την άθλια κατάσταση των άθαφτων σκουπιδιών και των δεμάτων που έχουν συγκεντρωθεί στη χωματερή Τεμπλονίου, με μοναδικό στόχο να δρομολογήσουν το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης-Νότιας Κέρκυρας ως την ύστατη και μοναδική λύση.


2) Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες μεθόδους κοινωνικού αυτοματισμού,που μοναδικό στόχο έχουν την διάσπαση της τοπικής κοινωνίας και τον αποπροσανατολισμό από τη ρίζα του προβλήματος, μετατοπίζοντας το «κατηγορώ» σε κοινωνικές ομάδες (Τεμπλονίου-Λευκίμμης) που λειτουργούν ως εξιλαστήρια θύματα.

3) Εμμένουμε στην πάγια θέση μας για αλλαγή χωροθέτησης της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί, καθότι η περιοχή Τεμπλονίου έχει πλέον κορεστεί, ενώ οδηγείται καθημερινά σε σήψη, δεχόμενη τα σκουπίδια όλου του νησιού και των διαποντίων νήσων.

4) Ζητάμε από τον Δήμο:
α. το οριστικό κλείσιμο της χωματερής Τεμπλονίου, την παύση λειτουργίας της μεσοβέζικης λύσης του δεματοποιητή και την άμεση αποκατάστασή του χώρου.
β. την άμεση κατασκευή του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης ώστε να δοθεί μια σοβαρή λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια το νησί.
γ. την άμεση αλλαγή χωροθέτησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί κατόπιν σοβαρής περιβαλλοντικής μελέτης που θα υποδεικνύει τόπο κατάλληλο για τέτοια χρήση.

5) Καλούμε τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν την τακτική διάσπασης και αποπροσανατολισμού που ακολουθεί ο Δήμος Κέρκυρας, αδυνατώντας να βρει σοβαρή και επιστημονικά εμπεριστατωμένη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, και ενωμένοι να απαιτήσουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση α’και β’ βαθμού το αυτονόητο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ στην σωστή διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας.