Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναφορά στην αστυνομία για προπηλακισμό γιατρού στα Επείγοντα

Νοσοκομείο Κέρκυρας
16 Ιανουαρίου 2018 / 16:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Να συλληφθεί και να τιμωρηθεί ο συνοδός ασθενούς που στις 04.01.18 δημιούργησε σοβαρό επεισόδιο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΚ,

ζητά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας, με έγγραφη καταγγελία προς την ΕΛ.ΑΣ.  
Όπως καταγγέλλει ο κ. Κακαβίτσας ο δράστης εξύβρισε και προπηλάκισε  ειδικευόμενο γιατρό της χειρουργικής απαιτώντας να εισαχθεί για νοσηλεία η ασθενής, η οποία ήταν μητέρα του όπως ισχυρίστηκε ο δράστης. Συμφώνα με τα όσα γράφει η έγκληση του κ. Κακαβίτσα η ασθενής δεν έχριζε νοσηλείας ενώ ο δράστης αποχώρησε μόνο μετά από την παρέμβαση της Αστυνομίας δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία του ΤΕΠ. 

Η αναφορά στην αστυνομία έγινε μετά από καταγγελία στις 15/1/2018, από ιατρό του νοσοκομείου, για προπηλακισμό του στις 04/1/2018, στο Τμήμα επειγόντων, από συγγενή εξεταζόμενου.

Σχετικά με το περιστατικό, οι διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας: «Ως διοίκηση του νοσοκομείου δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές ενάντια στους ιατρούς του νοσοκομείου. Έίναι οι ίδιοι ιατροί, που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αντί να επιλέξουν την εύκολη οδό της διαφυγής στο εξωτερικό, επιμένουν να στηρίζουν το νοσοκομείο μας και το Έθνικό ΣύστημαΥγείας και παραμένουν να εργάζονται σε αυτό. Έίναι προφανές ότι το προσωπικό που εφημερεύει, δεν μπορεί να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα της οποιαδήποτε ένταση της στιγμής του κάθε εξεταζόμενου ή των συγγενών του.

Υπενθυμίζουμε πως η διοίκηση του νοσοκομείου, προχώρησε προ 10μήνου στη συνεχή 24ωρη παρουσία υπηρεσίας φύλαξης, στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου και την ελεγχόμενη είσοδο των ασθενών σε αυτό, μετά από διαλογή. Η διαδικασία αυτή που έχει τύχει καθολικής αποδοχής από το προσωπικό και τους ασθενείς διασφαλίζει την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών κατά προτεραιότητα. Ταυτόχρονα η εφημεριακή λειτουργία του ΚΥ Αστικού Τύπου που λειτουργεί μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, έχει αποσυμφορήσει το τμήμα επειγόντων από ελαφρύτερης βαρύτητας περιστατικά.

Έίναι προφανές πως δεν μπορούμε απλά να αρκεστούμε στη μεγάλη μείωση αντίστοιχων περιστατικών, ενάντια στους εργαζόμενους, σε σχέση με το παρελθόν, μετά τηνοργάνωση αυτή του τμήματος επειγόντων. Η ασφάλεια του προσωπικού που εργάζεται στο νοσοκομείο μας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της διοίκησης και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην κίνηση αυτή, η οποία πέραν της έμπρακτης στάσης της διοίκησης απέναντι στο συγκεκριμένο περιστατικό, αποτελεί και σαφέστατο μήνυμα προς όλους ότι τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα γίνουν αποδεκτές».