Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον Φεβρουάριο ο διαγωνισμός για την επιδότηση της νεας γραμμής στα Ιόνια Νησιά

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
16 Ιανουαρίου 2018 / 19:45

Στις 5 Φεβρουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τις επιδοτούμενες γραμμές, στις οποίες φέτος περιλαμβάνεται και η νέα γραμμή για τα Ιόνια Νησιά.

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα εξυπηρετεί Κέρκυρα, Παξούς, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα και Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αντίστοιχη προκήρυξη, πρόκειται για ανοικτό, δημόσιο, διεθνή αρχικό και επαναληπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 για τις συμβάσεις ενός έτους, ή μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020 για τις συμβάσεις τριετούς διάρκειας.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία των μελών της Επιτροπής που έχει οριστεί. Η προκήρυξη προβλέπει τρία δρομολόγια τη μέρα για το χρονικό διάστημα από 28/5 έως 16/9. Η γραμμή θα επιδοτείται το ανώτερο με 12.400€ ανά δρομολόγιο.
Το δρομολόγιο που έχει προκηρυχθεί ακολουθεί τη διαδρομή Κέρκυρα – Παξοί - Βασιλική Λευκάδας - Πισαετός Ιθάκης - Σάμη Κεφαλληνίας - Ζάκυνθος και επιστροφή.
Τέλος, το αίτημα αφορά πλοίο μήκους 29 μέτρων, με μεταφορική ικανότητα 90 επιβατών για τον χειμώνα και 170 επιβατών για το καλοκαίρι.