Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λήξη συναγερμού των ξενοδοχοϋπαλλήλων για το ξενοδοχείο Gelina

ξενοδοχοϋπάλληλοι
18 Ιανουαρίου 2018 / 13:57
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τη διαβεβαίωση ότι την ερχόμενη σεζόν θα λειτουργήσει κανονικά, έλαβαν οι εργαζόμενοι από την επιχείρηση, ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με παρόντες πάνω από 100  εκ των 140 εργαζομένων του GELINA στην Αχαράβη , όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με την λειτουργία του ξενοδοχείου, την ενδεχόμενη μεταβίβαση και την διασφάλιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας «Λαμβάνει τέλος επί του παρόντος η ανησυχία και η ανασφάλεια των εργαζομένων του ξενοδοχείου GELINA μετά την σαφή δήλωση της επιχείρησης ενώπιων του ΣΕΠΕ, ότι το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κανονικά την τρέχουσα σεζόν ανεξάρτητα από την έκβαση των διαδικασιών ενδεχόμενης μεταβίβασης.
Κοινή θέση των εργαζομένων σε συνεργασία με την Διοίκηση του Σωματείου, είναι η λήψη μέτρων  για την  συσπείρωση,  οργάνωση και προετοιμασία αγνωστικών κινητοποιήσεων, με στόχο την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των οφειλομένων αποδοχών, τον σεβασμό και την διεύρυνση των δικαιωμάτων, ανεξάρτητα απ΄ τον εκμεταλλευτή που θα βρίσκονταν στην διαχείριση της επιχείρησης».  

Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας
 
Στην ίδια ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας ενημερώνει ότι «η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας απαντώντας  στην πρόσκληση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ
αρνήθηκε να συζητήσει ισχυριζόμενη ότι θα τους καλύψει απολύτως(!!!) η νέα κλαδική ΣΣΕ  Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας , η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διαπραγμάτευσης.
Η άρνηση τους γι άλλη μία φορά να συζητήσουν, δείχνει το θράσος και την προκλητική στάση τους .
Αλήθεια από πού τους προκύπτει η συμφωνία σε μία σύμβαση που βρίσκεται στην διαπραγμάτευση και δεν έχει ακόμη υπογραφεί;
Ως πότε θα συνεχίζουν να επικαλούνται μία σύμβαση που παραβιάζουν κατά κόρον ακόμη και τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων;
Τους καλούμε εδώ και τώρα όσο είναι καιρός,  ν΄ αλλάξουν στάση γιατί σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Μετά θα είναι αργά…»
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.