Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση της Καθολικής Εκκλησίας - Η συνάντηση των εκπροσώπων των Χριστιανικών δογμάτων

Ντόμος
23 Ιανουαρίου 2018 / 07:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την Ιερά Καθολική Αρχιεπισκοπή ανακοινώνεται πως το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο)

θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Συνάντηση των εκπροσώπων των Χριστιανικών δογμάτων στα πλαίσια της Εβδομάδας σκέψης και προσευχής για την ενότητα των Εκκλησιών, την οποία η Καθολική Εκκλησία οργανώνει σε ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους τους χριστιανούς πάνω στο σπουδαίο αυτό θέμα της ενότητας για την οποία προσευχήθηκε ο Κύριος Ιησούς Χριστός την παραμονή του πάθους του και την οποία δήλωσε στους Αποστόλους Του πως διακαώς επιθυμεί για την Εκκλησία Του. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το Φωνητικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Μιράντα Καλδή, με έργα:
1. Magnificat - Arvo Part Σολίστ: Κατερίνα Δημοπούλου 
2. God be in my Head - Raymond Weidner Σολίστ:  Αλίκη Σιούστη 
3. Ave Maria – Giulio Caccini Σολίστ: Νικολέττα Ιερείδου
4. Miserere - Grigorio Allegri Σολίστ: Ήρα Ζέρβα - Νικολέττα Ιερείδου και Ορθόδοξοι Ύμνοι Ηρακλής Παναγόπουλος Δημήτρης Δημητρίου.
Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 8 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Ιερού Καθολικού Μητροπολιτικού Ναού «Αρχιεπίσκοπος Αντώνιος Βαρθαλίτης», στην οδό Δελβινιώτη 1, ο Καθηγητής του ΑΠΘ Κος Στυλιανός Τσομπανίδης (Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας με αντικείμενο «Οικουμενική Κίνηση: Ιστορία - Θεολογικοί Διάλογοι».) Θα μιλήσει με θέμα: Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Μια «κοινωνία» αμοιβαίου εμπλουτισμού και διαρκούς Εξόδου.
Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί, στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο), θα τελέσουμε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, δεόμενοι ιδιαιτέρως στον Ύψιστο για την Ενότητα των χριστιανών και την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου. Ψάλλουν τα μέλη των χορωδιών των Ενοριών της Ι.Κ. Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας.