Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πένθος του ΝΑΟΚ για την απώλεια του Νίκου Πρέσσα

ΝΑΟΚ
24 Ιανουαρίου 2018 / 10:32
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Α.Ο.Κ. μετά την είδηση της απώλειας του ιδρυτικού και ιστορικού μέλους του Ομίλου, πατέρα της Κερκυραϊκής Ιστιοπλοΐας Νίκου Πρέσσα, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε...σε ένδειξη πένθους, να μείνει κλειστό το τμήμα Ιστιοπλοΐας, να κατατεθεί στεφάνι και να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο Νίκος υπήρξε χρυσοχέρης άνθρωπος. Ηλεκτρολόγος στο εργοστάσιο του Δαλιέτου (Μπάκλη) έλυνε όλα τα τεχνικά προβλήματα. Οργανωτικός, νοικυρεμένος, εύστροφος, προπάντων δημιουργικός.
Υπηρέτησε πολλά χρόνια το ιστιοπλοϊκό Τμήμα του ΝΑΟΚ ως έφορος, μέλος της διοίκησης του Ομίλου. Έχτισε με τα χέρια του, σχεδόν μόνος του, τις εγκαταστάσεις του Τμήματος. Το λεμβαρχείο, την ξυλεία για το οποίο δώρισε ο επίσης αξέχαστος παράγοντας του ΝΑΟΚ, Γ. Ρουγγέρης, και από τούδε και στο εξής θα φέρει το όνομα του Νίκου Πρέσσα.
Ιστιοπλόος ο ίδιος είχε κείνα τα χρόνια ένα μικρό, ξύλινο σκάφος, εκτός αγωνιστικού πρωτοκόλλου, ένα corsair, με το οποίο διασκέδαζε σκίζοντας τα κύματα. Κι ήξερες πως είχε φροντίσει πάνω στο μικρό σκαρί κάθε εκατοστό, κάθε ράουλο, τα πάντα.
Αυτός ήταν ο Νίκος που ξεκινάει την Τετάρτη στις 15:00 για το μεγάλο ταξίδι από το Α΄ νεκροταφείο στην Γαρίτσα. Θα μας μείνει αξέχαστος, μαζί με ότι εξαγοράσαμε για πάντα, τα παιδικά και τα εφηβικά μας χρόνια!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.