Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ναυτεργάτες Κέρκυρας: Όχι σε ξένους επενδυτές στα λιμάνια

ΤΑΙΠΕΔ
31 Ιανουαρίου 2018 / 11:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την επίσκεψη του πρόεδρου του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφου στα λιμάνια της Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, το σωματείο ναυτεργατών Κέρκυρας με ανακοίνωση που εξέδωσε,

εξέφρασε την αντίθεση του με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών από ξένους επενδύτες και υποστηρίζει την εγχώρια ανάπτυξη με δημόσιο χαρακτήρα.                       
Στην ανακοίνωση - δελτίο τύπου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε παραχωρήσεις και όχι ιδιωτικοποιήσεις αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ  Άρης Ξενόφος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα λιμάνια της Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας τα οποία είναι δύο από τα δέκα υπό παραχώρηση. Δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για τον τομέα της κρουαζιέρας και η Κέρκυρα βρίσκεται στην κορυφή των παραχωρήσεων, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο αφού έχει ανατεθεί σε σύμβουλους εκπόνηση μελέτης αξιοποίησης».
    
Καταλήγοντας η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει: «Μετά τα 14 αεροδρόμια που πέρασαν στα χέρια της Γερμανικής Fraport, τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ξεπουλάμε και άλλα 10 λιμάνια, ξεπουλάμε την περιουσία του Ελληνικού λαού στο όνομα της προοπτικής αξιοποίησης και της έλευσης επενδυτών, επειδή μας εξαναγκάζουν οι θεσμοί με μνημόνια και προαπαιτούμενα, για το καλό μας το κάνουν βέβαια και εμείς καμαρωτοί παραχωρούμε σε ξένα συμφέροντα κερδοφόρες επιχειρήσεις, αντί να τις διαχειριστούμε μόνοι μας, να ανεβούμε κατηγορία, με απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων να επιφέρουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη δημόσιου χαρακτήρα και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε στην ελάφρυνση του χρέους και των επί οκταετία σκληρά δοκιμαζόμενων πολιτών. Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού. Όχι στο ξεπούλημα της πατρίδας μας. Ναι στην ανάπτυξη με δημόσιο χαρακτήρα».