Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα- Παξοί στην όγδοη θέση σύμφωνα με την γερμανική Check 24

Γερμανοί ταξιδιώτες
31 Ιανουαρίου 2018 / 12:09

KEΡΚΥΡΑ. Τέσσερα στα 10 δημοφιλέστερα ευρωπαϊκά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι του 2018 είναι ελληνικά, σύμφωνα με στοιχεία κρατήσεων που ανέλυσε η μεγάλη γερμανική ταξιδιωτική πλατφόρμα Check 24 και αναδεικνύουν τις προτιμήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής για τους ευρωπαϊκούς νησιωτικούς προορισμούς.

Δημοφιλέστερο ελληνικό νησί, σύμφωνα με τις προκρατήσεις πακέτων στη Γερμανία που καταγράφει η πλατφόρμα, είναι η Κρήτη, η οποία συγκεντρώνει αξιοσημείωτο μερίδιο στην πίτα των κρατήσεων για διακοπές σε νησί στην Ευρώπη το 2018, που φθάνει το 17,2%.

Ακολουθούν η Ρόδος στην πέμπτη θέση (μερίδιο 7%), η Κως στην έκτη (μερίδιο 6,2%) και η Κέρκυρα μαζί με τους Παξούς στην 8η (μερίδιο 2,8%).Η Κώς μάλιστα υπόσχεται εξαιρετικό value, καθώς σε σχέση με πέρυσι εμφανίζεται φθηνότερη κατά 2%, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα νησιά όπου καταγράφεται άνοδος των τιμών. Η μεγαλύτερη άνοδος τιμών σε ελληνικό νησί παρατηρείται στην Κέρκυρα και τους Παξους και διαμορφώνεται στο +18,4% σε σχέση με πέρυσι.

Δημοφιλέστερο νησί για τους Γερμανούς είναι η Μαγιόρκα με μερίδιο 32,3% στο σύνολο των κρατήσεων για νησιωτικούς προορισμούς, η οποία όμως είναι 6% πιο ακριβή σε σχέση με πέρυσι.


ΠΗΓΗ: tornosnews.gr