Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για φόνο συνελήφθη στα Τίρανα Έλληνας πρώην αστυνομικός

Άρτα
03 Φεβρουαρίου 2018 / 18:16

Φέρεται να δολοφόνησε εν ψυχρώ μαζί με δύο αλβανούς συνεργούς του, τον αρχηγό της πιο σκληρής αλβανικής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών διεθνώς

ΤΙΡΑΝΑ. Αρνείται την κατηγορία της δολοφονίας Αλβανού βαρόνου των ναρκωτικών στα Τίρανα, ο Έλληνας πρώην αστυνομικός, που συνελήφθη μαζί με άλλους συνεργούς του. Ο 42χρονος από χωριό της Άρτας, εκδιώχθηκε από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από μερικά χρόνια κι ύστερα από καταδίκες του για ανάμειξη σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Ως αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσίες της Αθήνας, τον τελευταίο καιρό όμως ήταν συχνές οι επισκέψεις του στον τόπο καταγωγής του.

Ο 42χρονος Ελληνας από την Άρτα, σύμφωνα με την Αλβανική αστυνομία φέρεται να εκτέλεσε συμβόλαιο θανάτου και να δολοφόνησε εν ψυχρώ μαζί με δύο αλβανούς συνεργούς του, τον 40χρονο Ντέβι Κασμί, αρχηγό της πιο σκληρής αλβανικής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών διεθνώς που φέρεται να είχε έδρα το Λαζαράτι, είναι ένα χωριό στην Αλβανία όπου βρίσκουν καταφύγιο έμποροι ναρκωτικών και εγκληματίες.

Ο Έλληνας απότακτος που συνελήφθη υπηρετούσε έως το 2012 στις ειδικές δυνάμεις και είχε εκδιωχθεί από το σώμα της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Οι Αλβανικές αρχές εκτός από τον Έλληνα πρώην αστυνομικό, συνέλαβαν δύο ακόμη Αλβανούς ενώ αναζητείται ένα τρίτο άτομα. Από την έρευνα που έκαναν στο σπίτι που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα πυροβόλα όπλα, εκτοξευτής αντιαρματικών ρουκετών, σημαντική ποσότητα εκρηκτικών, αντιασφυξιογόνες μάσκες αλλά και ένα drone!

Αναζητείται ένα ακόμη άτομο ενώ στα χέρια των αρχών υπάρχει πλούσιο υλικό από κάμερες που φαίνεται ότι έχουν καταγράψει τις κινήσεις της ομάδας που κατηγορείται για την δολοφονία.

Πληροφορίες epiruspost.gr