Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φιλμ για την γαστρονομία της Ρόδου στην έκθεση της Στοκχόλμης

ΡΟΔΙΑΚΗ
12 Φεβρουαρίου 2018 / 10:27

ΡΟΔΟΣ. Ένα φιλμ μέσα από το οποίο παρουσιάζεται η πλούσια γαστρονομία της Ρόδου, θα προβληθεί στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Στοκχόλμης Panorama World Festival που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 18 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Stockholmsmässan.

Το φιλμ είναι μία δημιουργία του σκηνοθέτη Βασίλη Κατερινόπουλου, ο οποίος με συνεργάτες του ήρθε το καλοκαίρι στο νησί και πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στις γεύσεις και την κουζίνα της Ρόδου, συνομίλησε με ντόπιους και ανέδειξε μέσα από το πλάνα του τα μοναδικά τοπικά μας προϊόντα, και τη μοναδική τοπική μας κουζίνα.
Έχει διάρκεια 30 λεπτά και ήδη η προσωπική αυτή δουλειά του κ. Κατερινόπουλου έχει παρουσιαστεί και σε άλλες εκθέσεις το προηγούμενο διάστημα. «Η Ρόδος το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου ετοιμάζεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να αναδείξει  την παραδοσιακή της γαστρονομία από άλλες εποχές μαζί με παραδοσιακά προϊόντα της ευλογημένης γης όπως το ελαιόλαδο, το μέλι, και τα υπέροχα τοπικά κρασιά που αποτελούν ιδιαίτερη  διαχρονική αξία.
Το τηλεοπτικό μας  αυτό οδοιπορικό, αναζητάει, βρίσκει και παρουσιάζει  την παραδοσιακή κουζίνα της Ρόδου, σε διαφορετικά σημεία του νησιού, όπως τον Αρχάγγελο, την Ψίνθο, την Λίνδο τους Πεύκους  μαζί με τα υπέροχα τοπικά προϊόντα   δηλαδή το ελαιόλαδο, το κρασί, το μέλι και τα φρέσκα λαχανικά με τα οποία  δημιουργούμε γεύσεις από την διαχρονική κουζίνα της Ρόδου» δήλωσε στη «Ρ» ο σκηνοθέτης του φιλμ.
Σημειώνεται ότι στην έκθεση αυτή δυναμική θα είναι η παρουσία της Περιφέρειας του νοτίου Αιγαίου που θα έχει δικό της περίπτερο, του δήμου Ρόδου και του Επιμελητηρίου  Δωδεκανήσου, που επίσης θα συμμετάσχουν. Μάλιστα στις 16 του μήνα σε ειδική εκδήλωση η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσει το Αιγαιακό πρωινό. 
Χιλιάδες Σουηδοί αναμένεται να επισκεφθούν και την φετινή διοργάνωση, καθώς έχει καθιερωθεί πλέον ως η μοναδική εκθεσιακή διοργάνωση για τον τουρισμό, και κατ επέκταση την γαστρονομία και πολιτισμό στη Σουηδία. Την έκθεση στηρίζουν οι μεγαλύτεροι tour operators της Σουηδίας και Σκανδιναβίας γενικότερα. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν πολλαπλά events, εκδηλώσεις και δρώμενα, τα οποία και κερδίζουν τον Σουηδό επισκέπτη, γεμίζοντας έτσι έντονα πολιτισμικά χρώματα – όσο και “αρώματα” στην διοργάνωση.
Με δεδομένο ότι υπάρχουν προοπτικές η συγκεκριμένη τουριστική αγορά να αναπτυχθεί περαιτέρω, ο Δήμος Ρόδου θα στηρίξει δυναμικά το stand της Ρόδου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με πλούσιο έντυπο πληροφοριακό υλικό για το νησί. Για το λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και email.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής, θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στην κα Ειρήνη Χατζηνικολάου, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018  και ώρα 12:00.