Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνας δρόμου για να προλάβει ο Τουράμ τον Απόλλωνα

Superleague
13 Φεβρουαρίου 2018 / 15:21
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η αναμέτρηση με την Ξάνθη αποτελεί παρελθόν, η οποία μάλιστα άφησε πίκρα με τον τρόπο που χάθηκε η νίκη στο τέλος,

αλλά ο βαθμός της ισοπαλίας μπορεί στο τέλος να μετρήσει. Πλέον η προσοχή έχει στραφεί αποκλειστικά στο ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που είναι η ομάδα με την οποία παλεύει ο ΑΟΚ για μια θέση στην κατηγορία. Για κάποιους είναι το ματς της χρονιάς, αφού πέραν των άλλων μια νίκη επί της ομάδας της Ριζούπολης θα φέρει τον ΑΟΚ πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και παράλληλα θα δώσει το πλεονέκτημα στον ΑΟΚ σε περίπτωση ισοβαθμίας αφού στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.
Όμως προβλήματα υπάρχουν και κυρίως εστιάζονται στις απουσίες παικτών. Στην Ξάνθη η ομάδα δεν είχε δυο βασικότατους παίκτες, Ιωάννου και Τουράμ, με τον τελευταίο να κάνει αγώνα δρόμου ώστε να ξεπεράσει ένα πρόβλημα στη μέση που τον ταλαιπωρεί και να μπορέσει να δώσει το παρόν σε αυτή την κρίσιμη μάχη. Η παρουσία του στην επιθετική γραμμή θα δώσει άλλη χροιά στο παιχνίδι, έστω και αν εκδόθηκε και το δελτίο του Μενσά και θα είναι στη διάθεση του Μαντζουράκη.
 
7 κάρτες ο Μπαλάφας, 2 αγωνιστικές εκτός
 
Τα προβλήματα δε σταματάνε εκεί. Ο Σωτήρης Μπαλάφας είδε την 7η κίτρινη κάρτα στο πρωτάθλημα και έτσι θα πρέπει να απουσιάσει από δυο ματς του ΑΟΚ, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να πρέπει να αποφασίσει ποια θα είναι αυτά. Η Κέρκυρα έχει να αγωνιστεί με Απόλλωνα Σμύρνης (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και Λάρισα (εκτός). Είναι τέσσερα καθοριστικά παιχνίδια στα οποία πρέπει η ομάδα να μαζέψει αρκετούς βαθμούς, αφού η τετράδα αυτή είναι βατή για να πάρει αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν πολύ δύσκολα παιχνίδια. Ο ΑΟΚ αν θέλει να μείνει στην κατηγορία θα πρέπει αν πάρει 8-9 βαθμούς σε αυτήν την τετράδα αγώνων και πάση θυσία να νικήσει τον Απόλλωνα.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια