Η Καλαμάτα σε έκτακτη ανάγκη για τα σκουπίδια

Η νέα μόδα να συσσωρεύονται τα σκουπίδια δεματοποιημένα!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο Δήμος Καλαμάτας με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου.

20
Φεβρουαρίου / 2018

Το αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας είχε υποβάλει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από τις αρχές του Φλεβάρη. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προχωρήσει η μεταφορά όγκου απορριμμάτων για την αποσυμφόρηση της Μαραθόλακας, ώστε να εγκατασταθεί ο νέος εργολάβος.
Έξαλλου, η δημοτική αρχή αποδίδει μέρος της ευθύνης για την κατάσταση στη Μαραθόλοκα στη στάση των εργαζομένων που απασχολούσε ο προηγούμενος εργολάβος και οι οποίοι διεκδικούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο κ. Νίκας ανέφερε πως είναι ζήτημα πλέον των αρχών να επιβάλλουν την τάξη και προχωρήσει η εγκατάσταση του νέου ανάδοχου στο έργο της διαχείρισης. Επιπλέον για μία ακόμα φορά ο Δήμαρχος Καλαμάτας παρέπεμψε την οριστική διευθέτηση του ζητήματος στην έναρξη του έργου της περιφερειακής διαχείρισης των απορριμμάτων την οποία τοποθέτησε χρονικά σε έξι μήνες.