Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η«Λητώ» σαρώνει το νησί- 7 κοπές δέντρων- κλειστές οι πορθμειακές γραμμές

κακοκαιρία
26 Φεβρουαρίου 2018 / 07:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται σήμερα (26/2), το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πού και πότε θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα (26/2) αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας ενώ παγετός θα δημιουργηθεί κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και -κατά διαστήματα- σε περιοχές της Ηπείρου πάνω από τα 200 μέτρα και της δυτικής Στερεάς πάνω από τα 300-400 μέτρα.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Καταιγίδες και χιόνια



Πυροσβεστική
Σε εφτά κοπές δέντρων έχει προβεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε περιοχές όπως Πουλάδες, Κάτω Γαρούνας, Κομπίτσι ακόμη και κεντρικά κοντά στο Μαράσλειο.
Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στον κόμβο της Μεσογγής με την πυροσβεστική να επιχειρεί την άντληση των υδάτων από το σημείο τις τελευταίες δύο μέρες αφού κυριολεκτικά έχει βουλιάξει η περιοχή προκαλώντας προβλήματα στην οδική συγκοινωνία και στα γύρω καταστήματα.

Λιμεναρχείο
Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας  λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή μας. Μόνο με κλειστού τύπου φέρυ μποτ διεξάγεται η θαλάσσια συγκοινωνία. 
Επίσης δεν εκτελούνται και τα δρομολόγια της Λευκίμμης και των Παξών.