Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας

μπαντίνα
26 Φεβρουαρίου 2018 / 07:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναυλία της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής Εταιρείας με θέμα: «Στο θαυμαστό κόσμο της κλασικής μουσικής… Από την αναγέννηση έως τον 21ο αιώνα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο. Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σπύρος Προσωπάρης.

Η Μπαντίνα θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συναυλία της, με θέμα τη φορά αυτή, «ένα ταξίδι στην ιστορία της κλασικής μουσικής» από την Αναγέννηση μέχρι και σήμερα. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα ξεκινήσει με το Εμβατήριο «Οι καμπάνες της ελευθερίας» του Goldman, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εισαγωγή από την όπερα του Verdi «Nabucco». Όπως είθισται η συναυλία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δύο σολιστικά έργα αποδιδόμενα από τους νικητές του ετήσιου διαγωνισμού της Φιλαρμονικής, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, στη μνήμη του μουσικολόγου Σπύρου Μοτσενίγου. Ο Χρήστος Πηλός (Α’ βραβείο) και η Ελευθερία Κακαρούγκα (Β’ βραβείο) θα ερμηνεύσουν αντίστοιχα το «Menuet» από την σουίτα Αρλεζιάνα αρ.2 του Bizet και το «Rondo» για κλαρινέτο και μπάντα του Mozart. Μεταξύ άλλων το πρώτο μέρος της συναυλίας θα περιλαμβάνει και το φινάλε από την Συμφωνία αρ.9 «Του Νέου Κόσμου» του Dvorak και τον «Άρη» από τη σουίτα Οι Πλανήτες του Holst. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν έργα των Susato, Monteverdi, Bach, Boccherini και Weber με πολλές εκπλήξεις των μουσικών της μπαντίνας επί σκηνής. Στη συνέχεια θα γίνει και μικρή αναφορά στη μουσική της Ρωσίας με την απόδοση του «Procession of the Sardar» από τα Καυκασιανά Σκίτσα του Ippolitov-Ivanov και θα ακουστούν ακόμα θέματα από την Ουβερτούρα 1812 του Tchaikovsky. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με τα δύο πρώτα μέρη της καντάτας «Carmina Burana» του Orff και το έργο «Μυθόραμα: Επιστροφή στην Ομηρική Σχερία» του Σπύρου Προσωπάρη.
Τη συναυλία θα προλογίζουν οι μουσικοί της μπαντίνας Φαίδρα Σούκερα, Αναστασία Τάντη, Μαριτίνα Σαγιαδινού και Άννα Κακαλή.
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 19.30 ακριβώς και η γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ.