Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σήμερα στις 2 μ.μ. η σύσκεψη στο Υπ. Εσωτερικών για το θέμα των απορριμμάτων της Κέρκυρας

σκουπίδια
28 Φεβρουαρίου 2018 / 08:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών θα παιχτεί σήμερα η επόμενη φάση του δράματος «κερκυραϊκά σκουπίδια».

Στην σύσκεψη θα φθάσουν από την Τρίπολη και το αναπτυξιακό της συνέδριο, υπουργοί και στελέχη τόσο του Υπ. Εσωτερικών όσο και του Υπ. Περιβάλλοντος, ενώ ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός ενδέχεται να κρύβει εκπλήξεις που θα επηρεάσουν το κερκυραϊκό πρόβλημα.
Η αντιπροσωπεία αναμένεται να είναι εξαιρετικά ολιγομελής, σε αντίθεση με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για συμμετοχή διευρυμένης διαπαραταξιακής επιτροπής στις διαπραγματεύσεις με θέμα τη μεταφορά εκτός Κέρκυρας, των δεμάτων του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Ποιοί απέσυραν τη συμμετοχή τους

Ο Μπάμπης Χαραλάμπους ήταν ο πρώτος που είχε δηλώσει ότι θα απόσχει, όπως και οι δύο Σύλλογοι Τεμπλονίου. Οι εξελίξεις οδήγησαν σε παρόμοια απόφαση και το Σύλλογο Αλεύχιμον της Λευκίμμης. Ο έτερος φορέας της Λευκίμμης, η Επιτροπή Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας, θα λάβει μέρος στη συνάντηση.
Αρνητική ήταν και η πρόθεση του Γιάννη Τρεπεκλή, όπως εκφράστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ότι τα στοιχεία που είχαν αρχικά παρουσιαστεί έδειχναν ότι υπάρχει η δυνατότητα αποδοχής των δεμάτων από την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. της Κοζάνης.

Όχι η Υδραίου, αλλά ο Σάββας Κουλούρης

Ανοικτό έχει αφήσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της η Μερόπη Υδραίου, η οποία αναφέρει ότι η δημοτική αρχή αρχή, με τους χειρισμούς της, "έκαψε το θέμα". Επανέλαβε ότι η δική της πρόταση δεν αφορούσε μόνο την μεταφορά απορριμμάτων αλλά επίσης την διεκδίκηση γενναίας χρηματοδότησης στην κατεύθυνση μόνιμης επίλυσης του προβλήματος. Εξέφρασε έντονο προβληματισμό μιλώντας για αποφάσεις που έχουν ηδη ληφθεί και είπε ότι δεν επιθυμεί να παίξει το ρόλο "κομπάρσου". Τελικά από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης "Κερκυραίων Δήμος", αποφασίστηκε να πάει ο Σάββας Κουλούρης, εκ Λευκίμμης ορμώμενος. 
Στην αντιπροσωπεία αναμένεται να συμμετάσχουν οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης.

Στο μεταξύ στο σταθμό μεταφόρτωσης στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου, κοντά στο βιολογικό σταθμό, έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται τα πρώτα βουνά από σκουπίδια (φωτό), αφού ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου είναι αποκλεισμένος από το πρωί του Σαββάτου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.