Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

ΑΟΚΚ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
03 Μαρτίου 2018 / 18:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Κέρκυρα έβλεπε το ματς με τα Γιάννενα σαν τελικό, αφού ήξερε πολύ καλά ότι ήταν από τα ματς που έπρεπε πάση θυσία να πάρει

για να μπορέσει να μαζέψει βαθμούς και να πετύχει το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, ενώ ο ΠΑΣ ήλθε στο νησί με σκοπό να κερδίσει και να διατηρήσει τις ελπίδες του για Ευρωπαϊκή έξοδο. Το τελικό 1-1 άφησε και τους δυο παραπονούμενους, αφού έχασαν από δυο βαθμούς, αλλά όπως εξελίχθηκε το ματς ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα.
Ο Γ. Ματζουράκης παρέταξε την ομάδα με πολλούς παίκτες στο κέντρο, με καθαρόαιμο επιθετικό μόνο τον Παμλίδη και με τον τρόπο αυτό έλεγξε το χώρο του κέντρου, στο α΄ ημίχρονο, όταν και ο  ΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε διάθεση και ήταν αυτός που φαινόταν περισσότερο. Μάλιστα στο 21΄ με τον Παμλίδη προηγήθηκε όταν ο επιθετικός του ΑΟΚ ελίχθηκε  από δεξιά, έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Μιχαήλ, πήρε ύψος πέρασε πάνω από τον Βελίδη και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Όμως ενώ ο ΠΑΣ ουσιαστικά δεν απείλησε στο 34΄κέρδισε κόρνερ, εκτελέστηκε από αριστερά για τον ΠΑΣ ο Σκόνδρας στην πορεία της μπάλας έκανε ένα απίθανο τακουνάκι, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στην απέναντι πλευρά, πρώτα στο δοκάρι ακις τη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-1.
Στο β΄ μέρος το θέαμα ήταν κακό, ο ΠΑΣ πήρε μέτρα και μετά το 60΄ είχε περισσότερο κατοχή, ο ΑΟΚ έκανε προσπάθεια με μακρινές κυρίως μπαλιές να φτάσεις το γκολ, ο Ματζουράκης προσπάθησε με Μυρίδη, Αρτυματά να βοηθήσει την ομάδα, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να φτάσει ορθόδοξα στην επριοχή του Βελίδη. Ο ΠΑΣ με τον Νικολιά στο 80΄ απείλησε, αλλά το πλασέ του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γιαννακόπουλου. Καλός και ο βαθμός για τον ΑΟΚ, αν υπολογίσει κανείς ότι έπαιξε χωρίς τους τρεις βασικούς επιθετικούς της (Γεωργίου, Τουράμ, Επστάιν) και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.   
Διαιτητές: Α. Παπαπέτρου (Αθηνών), Ι.  Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Σπ. Βασιλόπουλος (Έβρου). 
ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ (Γ. Ματζουράκης): Γιανακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Κρητικός, Μπαλάφας (81' Αρτυματάς), Σιόντης, Ζορμπάς (66' Μυτίδης), Ρόλε (92' Μένσα), Παμλίδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Βιντάλ, Μανθάτης (74' Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (82' Γιάκος), Μπετρά (71' Χέλκβιστ), Κόντε.
 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια