Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπέκυψε η 51χρονη Ληξουριώτισα που είχε πυροβοληθεί από τον γιο της

Ληξούρι
06 Μαρτίου 2018 / 09:39

Η γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Το χρονικό της τραγωδίας στο Ληξούρι

ΠΑΤΡΑ. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η γυναίκα που πυροβολήθηκε από τον γιό της στις 16 Φεβρουαρίου στο Ληξούρι. Η 51χρονη γυναίκα πάλεψε γενναία και επί πολλές μέρες για να κρατηθεί στην ζωή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύτηκε, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά της.
 
Το χρονικό της τραγωδίας
 
Άφωνη είχε μείνει η τοπική κοινωνία στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, με πρωταγωνιστή έναν 23χρονο, στις 16 Φεβρουαρίου.
Όλα διαδραματίστηκαν στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας με ενοικιαζόμενα δωμάτια για φοιτητές, που βρίσκεται δίπλα από τα ΤΕΙ.
Ξαφνικά, ένας 23χρονος που μένει στην πολυκατοικία αυτή, σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου με την μητέρα και τον πατέρα του και περίπου στις 4 τα ξημερώματα, επέστρεψε πιθανόν από έξω στο σπίτι του και άρχισε να πυροβολεί με μία κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε νόμιμα, αρχικά έξω από την πολυκατοικία και στην συνέχεια μέσα στους διαδρόμους, για εντελώς άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Εκείνη την στιγμή κατά τραγική ειρωνεία βγήκε η 51χρονη μητέρα του στην πόρτα να δει τι συμβαίνει και δέχτηκε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να σωριαστεί αιμόφυρτη στο πάτωμα. Ο πατέρας του παιδιού που κοιμόταν δεν κατάλαβε το παραμικρό παρά μόνο όταν ήταν ήδη αργά.
Αμέσως μετά, ο 23χρονος έσπασε την πόρτα ενός διπλανού διαμερίσματος που έμενε ένας 21χρονος φοιτητής, τον οποίο δεν πείραξε πυροβόλησε όμως μία φορά στο ταβάνι και αμέσως μετά βγήκε έξω και εξαφανίστηκε. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η περιπέτεια της μητέρας του, που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και στην συνέχεια στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα.
Ο ίδιος μετά από πιέσεις των Αρχών τελικά παραδόθηκε στην Αστυνομία.