Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Κ. Τσιλιμπάρης

Χάντμπολ
13 Μαρτίου 2018 / 17:28
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν ξεκίνησε να παίζει χάντμπολ στο δημοτικό σχολείο και μέσα από τα τουρνουά που γίνονταν

τον επέλεξε ο Νίκος Πέρρος και τον ενέταξε στο δυναμικό του Φαίακα, ο Κώστας Τσιλιμπάρης δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ζωή του θα άλλαζε, θα γινόταν ουσιαστικά επαγγελματίας αθλητής και θα έφτανε στην κορυφή της Ελλάδας.
Ο 39χρονος Κερκυραίος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, την Κυριακή πήρε το κύπελλο Ελλάδος και έφτασε τους 23 τίτλους με 9 διαφορετικές ομάδες, είναι φυσικά ο κορυφαίος Έλληνας. Ο Κώστας Τσιλιμπάρης αναδείχθηκε ο «Hexagon» MVP του τελικού του κυπέλλου - έπαθλο που παρέλαβε από τον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική Ανδρών και χορηγό του επάθλου Γιώργο Βακάλη – αλλά εκτός από αυτή την ατομική διάκριση, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο το δικό του ρεκόρ τίτλων.
Ο γεννημένος στις 31 Ιουλίου 1979 Κερκυραίος, που μεγάλωσε και έμαθε τα μυστικά του αθλήματος στην οικογένεια του Φαίακα Κέρκυρας, πριν «πετάξει» για ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, είναι ο χαντμπολίστας με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας πλέον 23 με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και 1 Ασπίδα με τις ομάδες Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο (Ιταλία), Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο (Ιταλία), Φίλιππος, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. και Ολυμπιακό.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια