Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Deja vu» στο ομαδικό Διασυλλογικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Δυτ. Ελλάδας

Σκάκι
14 Μαρτίου 2018 / 09:32

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Με δραματικό τρόπο ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα το Διασυλλογικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Δ. Ελλάδας.

Η ομάδα του Σ.Π.Ζ. Κερκύρας παρέμεινε αήττητη, έχασε όμως τον τίτλο από την ομάδα των Ιωαννίνων κυριολεκτικά στην τελευταία, δραματική παρτίδα. Το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος που φτάσαμε σε αυτό έχει τόσες πολλές ομοιότητες με τον τρόπο που εξελίχθηκε και το πρωτάθλημα του 2017, που όλοι νόμιζαν ότι το είχαν ξαναζήσει.

Στους αγώνες πήραν μέρος ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κερκύρας, ο Σύνδεσμος Ιωαννιτών Σκακιστών, η Σκακιστική Ένωση Νικόπολη Πρέβεζας, ο Θινάλιος Σκακιστικός Όμιλος, ο Πύρρος Ιωαννίνων και ο Πύρρος Άρτας. Οι συναντήσεις ξεκίνησαν το Σάββατο, όπου στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ. Κερκύρας η ομάδα της πόλης μας αντιμετώπισε τον πολύ ισχυρό Θινάλιο, ενώ στην Φιλιππιάδα η Πρέβεζα αγωνίστηκε με την Άρτα και στα Γιάννενα συναντήθηκαν οι δύο τοπικές ομάδες. Ο Θινάλιος έχει εντάξει με μεταγραφή  πολύ ικανούς σκακιστές από άλλα μέρη της Ελλάδας στις τάξεις του, ισχυροποιώντας φέτος κατά πολύ την ομάδα του. Η ομάδα του Σ.Π.Ζ. Κέρκυρας, όχι μόνο αγωνίζεται με παίκτες του φυτωρίου των ακαδημιών του συλλόγου, αλλά –κατά πάγια τακτική- συγκροτεί ομάδα από νέα παιδιά, κάτω των 21 ετών, ακόμη και στις σκακιέρες των ενηλίκων. Φέτος στην ομάδα συμμετείχε και ο παλαιός αθλητής -προ 20ετίας- του Σ.Π.Ζ.Κ., Θανάσης Καραγιάννης.

Ο αγώνας έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και τελικά επικράτησε η ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κ. με σκορ 6-4. Οι αγώνες συνεχίστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή  στην Ηγουμενίτσα, στην αίθουσα συνεδρίων του Ξενοδοχείου Angelika Pallas. Το Σάββατο έγιναν δύο συναντήσεις της ομάδας του Σ.Π.Ζ.Κ. στις οποίες επικράτησε: με τον Πύρρο Ιωαννίνων με σκορ 6,5-2,5 και με τον Πύρρο Άρτας με σκορ 9-0,5. Την Κυριακή το πρωί η ομάδα μας συνέτριψε την Νικόπολη Πρέβεζας με 10-0.Το απόγευμα η ομάδα της Κέρκυρας ήθελε νίκη έστω και με μισό πόντο, με τον Σύνδεσμο Ιωαννιτών Σκακιστών ώστε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος-ακριβώς όπως και το 2017. Και πάλι παίκτες μας σε θέσεις που μπορούσαν άνετα να κερδίσουν έκαναν απροσδόκητες ισοπαλίες ή έχασαν ισόπαλες θέσεις. Και πάλι τελευταίος έμεινε να αγωνίζεται –όπως και πέρσι- ο Αλέξανδρος Βαλσάμης που ξανά είχε κερδισμένη θέση που τελικά κατέληξε σε ισοπαλία.  Έτσι το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 5-5 και η πρόκριση πήγε στην ομάδα των Ιωαννίνων, παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Κέρκυρας τερμάτισε αήττητη.

Η ομάδα του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας αποτελείτο από τους: Νίκο Σκιαδόπουλο, Θανάση Καραγιάννη, Πάνο Αυγούστη, Σπύρο Τρύφωνα, Αλέξανδρο Βαλσάμη, Θεοδώρα Παρίση, Ηλιάνα Σκλαβούνου, Κέλλυ Σκλαβούνου, Κατερίνα Γκουτζούκη, Αλέξανδρο Λευθεριώτη, Σπύρο Στρατηγό και Ιωσήφ Μοσχάτ. Τα καλύτερα αποτελέσματα είχαν οι Ηλιάνα Σκλαβούνου, Σπύρος Στρατηγός και Αλέξανδρος Λευθεριώτης με 5 νίκες σε 5 αγώνες, ο Ιωσήφ Μοσχάτ με 4 νίκες σε 4 αγώνες και ο Πάνος Αυγούστης με 4,5 πόντους σε 5 αγώνες.