Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Το ίντερνετ έχει κανόνες και ηθική;» - Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης

Ιερά Μητρόπολη
14 Μαρτίου 2018 / 11:22

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου της Ι. Μητρόπολης Κέρκυρας σε συνεργασία με τις εκδόσεις «ΕΝ ΠΛΩ»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 13 Μαρτίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο, εκδήλωση με θέμα: “Το ίντερνετ έχει κανόνες και ηθική; ”, με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Σμυρνάκη: “Ηθική ευθύνη στο διαδίκτυο” (εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ).  Για το θέμα συζήτησαν ο συγγραφέας με τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Σταύρο Κάτσιο. Την συζήτηση συντόνισε ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχ. Επίτροπος της Ι.Μ. Κερκύρας.




Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που βγήκαν από την συζήτηση, υποστηρίζεται ότι όντως το ίντερνετ έχει και κανόνες και ηθική, αρκεί να γίνεται σωστή η χρήση του. Επαφίεται αποκλειστικά στον χρήστη. Από τη μια μεριά το διαδίκτυο υπηρετεί τον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του, αλλά από την άλλη απαιτείται μεγάλη προσοχή, καθότι ελλοχεύουν και μεγάλοι κίνδυνοι, που δύνανται να πλήξουν ανεπανόρθωτα την ανθρώπινη προσωπικότητα. 



Κυρίως χρειάζεται να υπάρξει ενημέρωση της κοινωνίας μας και παράλληλα εκπαίδευση, τόσο των μικρότερων στην ηλικία, όσο και των γονέων πολλώ δε μάλλον. Στην περίπτωση του διαδικτύου οι γονείς καλούνται να διδαχθούν, από τους νέους ανθρώπους. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία, ώστε οι γονείς να μην επιβλέπουν  τα παιδιά τους, το αντίθετο μάλιστα. Πολύ σημαντικό  στοιχείο που “θωρακίζει” τον σύγχρονο άνθρωπο, ώστε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της ψηφιακής εποχής είναι η ηθική και ο εν γένει κατά Χριστόν τρόπος ζωής, με φορέα αμφοτέρων την Εκκλησία, η οποία συνεισφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία μας.

Η έκθεση βιβλίου λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα ως τις 8.30 το βράδυ.