Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διακοπή του πρωταθλήματος, μια λάθος απόφαση

Σπύρος Πίκουλας
14 Μαρτίου 2018 / 12:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Γράφει ο Σπύρος Πίκουλας

Η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκα κάθε άλλο παρά σωστή είναι και κυρίως δεν είναι λύση στο πρόβλημα. Και επί Κοντονή είχαμε τέσσερις φορές διακοπή του πρωταθλήματος (Φεβρουάριος 2015, Μάρτιος 2016, Μάιος 2016,  Νοέμβριος 2016), αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Είχαμε και έχουμε καταστροφές εντός και εκτός γηπέδων από τους «επιστήμονες» φιλάθλους, διακοπές από φιλάθλους ή και από παράγοντες που κυριολεκτικά σκοτώνουν το ποδόσφαιρο, εξυπηρετώντας μόνο συλλογικά συμφέροντα και όχι το άθλημα.

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 16 ομάδες στην κατηγορία, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν δώσει το παραμικρό έρισμα για σκέψη τιμωρίας. Αν εξαιρέσουμε τις τρεις (ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) φέτος που κυνηγάνε τον τίτλο οι άλλες 13 σε καμιά περίπτωση δε φταίνε ώστε να σταματήσουν να αγωνίζονται.
Υπάρχουν σε κάθε ΠΑΕ πάρα πολλοί εργαζόμενοι, άνθρωποι που ζουν τις οικογένειές τους από αυτό που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν χιλιάδες φίλαθλοι που πηγαίνουν ευλαβικά στο γήπεδο να χειροκροτήσουν την ομάδα τους, όπως και υγιείς παράγοντες που δεν φταίνε σε τίποτε για αυτό που συμβαίνει.

Υπάρχουν και οι χούλιγκαν (φίλαθλοι και παράγοντες) που δημιουργούν καταστάσεις όπως αυτές της Τούμπας. Αντί εκεί να επικεντρώσει η Πολιτεία το ενδιαφέρον της, αντί εκεί να πατάξει τη βία και την ανομία, αντί εκεί να εφαρμόσει αυστηρά τους νόμους, «πετάει» ένα «διακόπτουμε το πρωτάθλημα» και «όποιον πάρει ο χάρος». Μέγα λάθος και κυρίως με κανένα τρόπο δεν πρόκειται να βοηθήσει στην εξυγίανση και στην καθαρότητα του ποδοσφαίρου. Κάπου χάθηκε η μπάλα, όπως έχει χαθεί τα τελευταία 20-30 χρόνια που οι χούλιγκαν αλωνίζουν εντός και εκτός γηπέδων, που οι συλλήψεις που γίνονται είναι απλά για τα μάτια του κόσμου και οι τιμωρίες ελάχιστες ως μηδαμινές.

Μόνο εφαρμογή του Νόμου 2725/1999, που θα φέρει όχι μόνο τον φόβο αλλά τον σεβασμό όλων όσων σκεφτούν αν συνεχίσουν να καταστρέφουν τον αθλητισμό, ίσως σε σύντομο χρονικό διάστημα βοηθήσει να γίνουμε η χώρα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες και κυρίως σεβάστηκε τον αθλητισμό ταυτίζοντάς τον με τον πολιτισμό και όχι τον «χουλιγκανισμό». Κύριοι της κυβέρνησης τιμωρείστε τους υπαίτιους αυστηρά και όχι το ποδόσφαιρο, όχι τον αθλητισμό.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.