Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα κλείσω όλες τις λακκούβες

λακκούβες
15 Μαρτίου 2018 / 11:51

ΡΟΔΟΣ. Στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της εμφάνισης της πόλης και του νησιού ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν αναφέρθηκε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, δίνοντας έμφαση στην αποκατάσταση του οδοστρώματος, για το οποίο φαίνεται ότι τελευταία γίνονται τα περισσότερα παράπονα, και τόνισε ότι δεν είναι αδιάφοροι και ότι κάνουν σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με στελέχη της ΔΕΥΑΡ, θέλησε να αναφερθεί και στις προετοιμασίες ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. 
Καταρχήν, επανέλαβε ότι η εμφάνιση της πόλης όπως και η εμφάνιση και η λειτουργικότητα των χωριών βρίσκονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Δεν παρέλειψε, επίσης, να πει ότι η καθημερινότητα αποτελεί προτεραιότητα και για τους πολίτες, αλλά τα προβλήματα τα βλέπουν και οι ίδιοι στη Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες και δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είναι αδιάφοροι και έχουν κάνει σχεδιασμό. 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, οι έντονες βροχοπτώσεις στη Ρόδο το τελευταίο διάστημα, όσο επιθυμητές και αν ήταν, εμπόδισαν τα συνεργεία, τόσο εκείνο της αυτεπιστασίας του Δήμου, όσο και της ΔΕΥΑΡ, να προχωρήσουν στις αναγκαίες παρεμβάσεις στο οδόστρωμα.
Στη συνέχεια, περιέγραψε και το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε αφού σε ολόκληρη τη Ρόδο, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορούσαν να βρεθούν…εκατό τσουβάλια ψυχρής ασφάλτου και έπρεπε να τα παραγγείλουν από τη Θεσσαλονίκη. Επειδή, όμως, υπάρχει αυτή η αδυναμία κάθε χρόνο, ο Δήμος είχε προβλέψει και είχαν υπογράψει μία σύμβαση με εργολάβο τόσο για την πόλη όσο και για τα χωριά, η οποία έχει χρονική διάρκεια ενός έτους. Αυτός έχει την υποχρέωση να παρεμβαίνει, καθ’ υπόδειξη των επιβλεπόντων, στην αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Ωστόσο, παρά τις οχλήσεις από το Δήμο, τους απάντησε ότι το θέμα ήταν τεχνικό, αφού η θερμοκρασία πρέπει να είναι 18-22 βαθμούς κελσίου για να μπορεί να παραχθεί η ζεστή άσφαλτος και να προχωρήσει. Έτσι, από χθες, ο εργολάβος έπιασε και πάλι δουλειά στις κεντρικές αρτηρίες, για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, παράλληλα με τα συνεργεία αυτεπιστασίας του Δήμου που δουλεύουν περιφερειακά.
Ταυτόχρονα, και η ΔΕΥΑΡ αυτή την εβδομάδα, μετά πλέον, από την παραγωγή ασφάλτου από τα εργοτάξια, έχει αποκαταστήσει μερικώς τις ζημιές που υπήρχαν στ’ Αφάντου, τα Κοσκινού, την Ιαλυσό, την Κρεμαστή, και αφού ολοκληρωθούν αυτή την εβδομάδα, θα γίνουν αποκαταστάσεις και της ΔΕΥΑΡ στις περιοχές που έχει παρέμβει. Πρέπει, δηλαδή, μέσα στις επόμενες ημέρες να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για ν’ αποκατασταθεί στο σύνολό του το οδικό δίκτυο. Από εκεί και πέρα, όμως, όπως είπε ο Δήμαρχος, τόσο οι Τ.Υ. του Δήμου όσο και η ΔΕΥΑΡ θα κάνουν μία μόνιμη εργολαβία αποκατάστασης βλαβών που θα προκύπτουν μέσα στο χρόνο.
Από πλευράς των Τ.Υ., τώρα, ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Μαρτίου μία εργολαβία που είχε ξεκινήσει με την αποκατάσταση πεζοδρομίων στην περιοχή Γρίβα-Λέοντος-Σοφούλη-Ανάληψη και μένει η περιοχή στη Βύρωνος και ένα υπόλοιπο στην Ανάληψη,. Παράλληλα με την ολοκλήρωσή της, προχθές ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός της εργολαβίας του 2017, οπότε φιλοδοξούν ότι μέχρι να τελειώσει η μία θα έχει ξεκινήσει η άλλη εργολαβία αποκατάστασης ή διαμόρφωσης νέων πεζοδρομίων. Και ταυτόχρονα, οι Τ.Υ. προχωρούν στη μελέτη για τα 400 χιλιάδες ευρώ που έχουν εντάξει στον προϋπολογισμό για τα πεζοδρόμια της πόλης και για αναπλάσεις πλατειών στα χωριά.