Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χάθηκαν από το Δήμο οι φάκελοι με τις δικογραφίες για τα τραπεζικά δάνεια!

Δημοτικό Συμβούλιο
16 Μαρτίου 2018 / 12:29

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο στην του συνεδρίαση να ψήφισε με “βαριά καρδιά” τον προϋπολογισμό του 2018

αλλά στη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης έγινε γνωστό ότι χάθηκαν οι φάκελοι με τις δικογραφίες και όλα τα στοιχεία που αφορούν τις διενέξεις του Δήμου με τις τράπεζες. 

Αν και έχουν συμπληρωθεί περισσότερα από δέκα χρόνια από το φοβερό εκείνο συμβάν που στιγμάτισε την τοπική αυτοδιοίκηση στο νομό μας, ακόμα και σήμερα έχουμε αποκαλύψεις και συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των αιρετών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ είχε ανάψει για τα καλά η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Δήμαρχος δεχόταν βολές από τους Δημοτικούς Συμβούλους για τη στάση του και κριτική από όλες τις πλευρές.

Απαντώντας και μάλιστα σε υψηλούς τόνους ο κ. Κολοκοτσάς ανέφερε ότι έχουν χαθεί οι φάκελοι και ψάχνει στα υπόγεια και σε όλα τα γραφεία για να τους βρει από την πρώτη μέρα της θητείας του. 

«Δεν υπάρχει κανένας φάκελος, δεν υπάρχει τίποτα και συνεχίζω να ψάχνω» είπε ο Δήμαρχος  και απευθυνόμενος στη Διευθύντρια των Οικονομικών υπηρεσιών Ευγενία Κολπονδίνου επανέλαβε την ερώτηση για να λάβει την απάντηση  πως δεν βρέθηκε τίποτα και πως δεν παραδόθηκε τίποτα από τους προηγούμενους. 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Από το συνδυασμό «Ζακυνθινή Αναγέννηση» ο επικεφαλής Αντώνης Κασσιμάτης ζήτησε να μάθει γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι σήμερα για το εξώδικο που έστειλε η τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για το εξώδικο το οποίο καταγράφει τα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και προτείνει να υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη. 

Από τη μείζονα αντιπολίτευση ο επικεφαλής Γιώργος Αρμένης είπε ότι κάποιοι ήρωες σήκωσαν το βάρος της αποκάλυψης του σκανδάλου αλλά ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος δεν απαντούσε σε κανένα από τα έγγραφα που του έστελναν. Ο κ. Αρμένης ανέφερε πως η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε σημαντικές ενέργειες και μεταξύ άλλων είπε ότι ο προϊστάμενος της  οικονομικής υπηρεσίας εκείνη την εποχή καταδικάστηκε για άμεση συνδρομή σε απάτη κατά της τράπεζας. Κατηγόρησε αυτούς που τώρα προστρέχουν για να γίνει συμβιβασμός και χαρακτήρισε το Δικαστήριο ως τελευταία γραμμή άμυνας του Δήμου. Επίσης ζήτησε να γίνει παράσταση και μάλιστα διαπαραταξιακή στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ενημερωθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για να βοηθήσει το Δήμο.

«Η τράπεζα ζητά συμβιβασμό γιατί αυτή η μήνυση δεν πρέπει να φτάσει στο ακροατήριο» είπε ο κ. Αρμένηςκαι ζήτησε να μην ρίχνει μαχαιριές ο ένας στην πλάτη του άλλου. 

Ο Δήμαρχος παρενέβη και υπενθύμισε πως υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να προχωρήσουν δικαστικά την υπόθεση των δανείων.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσιμάτης ζήτησε ξανά το λόγο για να προβεί σε διευκρινιστικές ερωτήσεις και ζήτησε να μάθει γιατί από το 2011 μέχρι σήμερα καμία δημοτική αρχή δεν υλοποίησε αυτές τις προτάσεις και δεν έκανε κινήσεις στα υπουργεία.

Επίσης ο κ. Κασσιμάτης σημείωσε πως οι έγκριτοι  νομικοί είναι αυτοί που θα υποδείξουν τις ενέργειες του Δήμου ενώ σε πολιτικό πεδίο θα γίνουν οι παραστάσεις. 

Τέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Πλατυπόδης ζήτησε να υπάρξουν ποινικές ευθύνες για εκείνους που κατασπατάλησαν τα χρήματα του Δήμου. 

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

πηγή: ermisnews