Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για νοθεία μιλάει ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ ΝΔ

ΚΕΦΕ ΝΔ
20 Απριλίου 2016 / 11:28

Ενώ το Γραφείο Τύπου του κόμματος δηλώνει ότι η ΚΕΦΕ επικύρωσε τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για ΝΟΔΕ και συνέδρους, σκάει η παραίτηση του προέδρου της Φ. Ταυρή, που κάνει λόγο για εκτεταμένη νοθεία με αποτέλεσμα την αυθαίρετη συμμετοχή στο 10ο συνέδριο 803 συνέδρων!

ΑΘΗΝΑ. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:   Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας επικύρωσε, την Τρίτη 19 Απριλίου, τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών που διεξήχθησαν τον μήνα Απρίλιο. Οι εκλογές αφορούσαν την ανάδειξη των προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών, των υπευθύνων των Θεματικών Τομέων Δράσης των Νομαρχιακών και των προέδρων των 66 Νομαρχιακών Οργανώσεων, καθώς και των 2.435 αιρετών συνέδρων που θα συμμετέχουν στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας των Νέων ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής υπέβαλε την Τρίτη το βράδυ την παραίτηση του στον κ. Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας αντικαταστατικές διαδικασίες και νοθεία στη σύνθεση του Συνεδρίου και κάνοντας μάλιστα λόγο για «αυθαίρετη συμμετοχή 803 επιπλέον συνέδρων».
«Η έλλειψη δυνατότητας ουσιαστικής παρέμβασης της ΚΕΦΕ σε όλη την διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και ως εκ τούτου διασφάλισης των αποτελεσμάτων μαζί με την εμμονή στην αυθαίρετη και αντικαταστατική άποψη της συμμετοχής 803 επιπλέον σύνεδρων στο επικείμενο συνέδριο με οδήγησαν σε παραίτηση από την θέση του προέδρου του συγκεκριμένου οργάνου της ΚΕΦΙ των εσωκομματικών εκλογών. Η ιστορία μου στη ΝΔ δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιηθώ ως άλλοθι συγκεκριμένων αντικαταστατικών και αντιδεοντολογικών ενεργειών» ανέφερε ο κ. Ταυρής.
Να σημειωθεί ότι η παραίτηση του κ. Ταυρή έρχεται λίγες ώρες μετά τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την παραίτηση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου και τη διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη.