Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόντρα Ομίλου - ξενοδοχοϋπαλλήλων για την ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου

ξενοδοχοϋπάλληλοι
19 Μαρτίου 2018 / 13:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την προσπάθεια της Διαχείρισης του Ομίλου Δημητρίου να αποτρέψει τη σύσταση επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο MAYOR LA GROTTA VERDE- Άγιος Γόρδης, καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση ο κλαδικός Σύνδεσμος και τρία ακόμα επιχειρησιακά σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων, του mediteraneo, του Sunshine και του Sandy.

Σ' αυτήν αναφέρονται στην άσκηση πιέσεων ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων αλλά και να εξασφαλιστεί η εναντίωσή τους ακόμα και νομικά προς το νεοσύστατο επιχειρησιακό σωματείο. Το καταστατικό του κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο στις 14/3. Σύμφωνα με την καταγγελία, στο πλαίσιο των πιέσεων η Διαχειρίστρια κοινοποίησε απολύσεις σε 15 εργαζόμενους! Η υπόθεση άρχισε από την Παρασκευή (16/3). Την Κυριακή έσπευσε επί τόπου η διοίκηση του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία στην συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων, όπου κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Ομίλου για τα γεγονότα ενώ και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ανακάλεσαν δηλώσεις που είχαν υποχρεωθεί να υπογράψουν εναντίον του υπό ίδρυση επιχειρησιακού σωματείου.
Σύμφωνα πάντα με την κοινή ανακοίνωση των σωματείων, το καλοκαίρι του 2017 οι εργαζόμενοι πέτυχαν της υπογραφή συλλογικής σύμβασης, την αύξηση των μισθών στις καμαριέρες και την προβλεπόμενη κατοχύρωση των δικαιωμάτων υπερωριακής εργασίας. Η MAYOR είχε τον περασμένο Οκτώβριο δεσμευτεί να εξοφλήσει αναδρομικά μέχρι την έναρξη της σεζόν του 2018 όλες τις μισθολογικές διαφορές του καλοκαιριού 2017 που προέκυπταν από την έως πρότινος, μη εφαρμογή της σύμβασης. «Αυτήν τη δέσμευση δεν θέλει να υλοποιήσει και να συνεχίσει την πολιτική καθυστέρησης των μισθών», επισημαίνουν τα εργατικά σωματεία.