Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν δέχομαι από κανέναν τελεσίγραφο, λέει ο Δήμαρχος υπερασπιζόμενος το ΤΕΙ Ληξουρίου

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ
23 Μαρτίου 2018 / 10:55

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Η συγχώνευση του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο απασχόλησε κυρίαρχα το Δ.Σ. και για το θέμα ενημέρωσε το Σώμα, εκτός Ημερησίας Διάταξης, ο δήμαρχος, ο οποίος συμμετείχε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο που συζητήθηκε η συγχώνευση.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν δέχθηκε για κανένα λόγο την κατάργηση του Τμήματος Ηχου και Μουσικών Οργάνων Ληξουρίου, αλλά ούτε και την συγχώνευσή του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, ενώ, όπως είπε, τρεισήμισι μήνες μετά την σύσταση της Επιτροπής του Δήμου για το θέμα της συγχώνευσης του ΤΕΙ, παρά τις επαναλλειμένες οχλήσεις του στον υπουργό Παιδείας για να συναντηθούν μαζί του, ο κ. Κώστας Γιαβρόγλου δεν δέχθηκε να γίνει καμία συνάντηση.
Ο κ. Παρίσης κατήγγειλε τον «ύποπτο ρόλο» του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής των ΤΕΙ μας κ. Ιωάννη Δραγώνα, αλλά και του τ. προέδρου κ. Ναπολέoντα Μαραβέγια, οι οποίοι ενώ δεν προσήλθαν σε καμία συνεδρίαση-συνάντηση Οργάνων και Φορέων για το θέμα, συναντήθηκαν «κρυφά» με τον κ. Γιαβρόγλου. Μάλιστα, μέσα από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας, όπως είπε ο δήμαρχος- του έδωσε «τελεσίγραφο» λέγοντάς του ότι «για να τελειώσει το θέμα, πρέπει να δεχθεί ο κ. Παρίσης το Τμήμα Ηχου και Μουσικών Οργάνων να συγχωνευθεί με το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Αργοστόλι, το οποίο θα έχει δύο κατευθύνσεις, μία εκ των οποίων θα είναι το Τμήμα Ηχου και Μουσικών Οργάνων», κάτι που ο δήμαρχος δεν δέχθηκε, απαντώντας του ότι «για κανένα λόγο δεν θα δεχθώ τελεσίγραφα από κανέναν και να κανονίσει ο υπουργός να δεχθεί την Επιτροπή που συγκροτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε το θέμα».
Για τη συγχώνευση τοποθετήθηκαν σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (από την Δημοτική Αρχή κανείς!) καταθέτοντας τις απόψεις τους, στις οποίες κυριάρχησε η αναγκαιότητα της λειτουργίας Σχολών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε όλα τα Ιόνια Νησιά, όπως γίνεται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η παραμονή των Τμημάτων του ΤΕΙ στο Νησί μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για άμεση κινητοποίηση.
Μετά το πέρας της συζήτησης το Σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία την ενεργοποίηση της Επιτροπής προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και τα βήματα που πρέπει να καθορισθούν για την διεκδίκηση της παραμονής και των τριών Τμημάτων του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά, αλλά και ύπαρξη Σχολών σε όλα τα Ιόνια Νησιά, καθώς και να προκαλέσουν την δημόσια τοποθέτηση για το θέμα της βουλευτή κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, του περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου και του αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα.