Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για το πρωτάθλημα

ΑΘΗΝΑ. Η Παρασκευή (23/3) ήταν η κρίσιμη μέρα όσον αφορά την επανέναρξη ή μη του πρωταθλήματος της Super League Σουρωτή,

23
Μαρτίου / 2018

καθώς τελείωνε η προθεσμία που είχαν δώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και η FIFA στα μέλη του συνεταιρισμού, προκειμένου να υπογράψουν τις δεσμεύσεις για αυστηροποίηση των ποινών. Την Πέμπτη υπήρξαν τέσσερις ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ και Ξάνθη) που εξέφρασαν την αντίρρηση τους στις προτάσεις του κ. Βασιλειάδη και αρνήθηκαν να υπογράψουν στο σχετικό έγγραφο, αλλά κάτι έδειχνε τις πρώτες απογευματινές ώρες της Παρασκευής ότι μπορεί να έχουμε ανατροπή δεδομένων.
Παναθηναϊκός, Ξάνθη και ΑΕΛ έδειξαν διάθεση για συναίνεση, καθώς το χάσμα με τον υφυπουργό Αθλητισμού δεν είναι τεράστιο και αναμένεται να γεφυρωθεί μέσω συζητήσεων, αντίθετα, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ανένδοτος, έχοντας εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή του στις προτάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού.
Την ώρα που γράφεται το κείμενο δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά φαίνεται ότι στην περίπτωση που τελικά υπάρξει το 15-1 (δηλαδή υπογραφές όλων, πλην Ολυμπιακού), τότε το πιθανότερο είναι πως ο κ. Βασιλειάδης θα αποφασίσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος για το επόμενο σαββατοκύριακο (31/3 - 1/4), αφού πρώτα έρθει σε επικοινωνία με τη FIFA.
Βέβαια η διοργανώτρια αρχή έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα, διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις του Βασιλειάδη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Έτσι αναμένεται αμέσως μετά το Διοικητικό Συμβούλιο ο Γιώργος Βασιλειάδης να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και αναμένεται με μεγάλη αγωνία τι πρόκειται να πράξει. 

Σπύρος Πίκουλας