Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διπλοβάρδιες δουλεύει η Υπηρεσία Καθαριότητας στην Κέρκυρα

Πάσχα
06 Απριλίου 2018 / 08:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Το αργότερο νωρίς το απόγευμα της Μ. Παρασκευής θα έχουν αποκατασταθεί όποια προβλήματα αποκομιδής των σκουπιδιών έχουν υπάρξει στην πόλη, τα προάστια και την ύπαιθρο», απάντησε εκπρόσωπος της δημοτικής Αρχής στη μεταφορά σχετικών παραπόνων προς το enimerosi.com.

 Ήδη τα μικρά φορτηγά της Υπηρεσίας Καθαριότητας με συνεργεία παρεμβαίνουν στην πόλη. Σειρά έχει ο Ποταμός και όπου υπάρχουν άλλες εστίες.
Το πρόβλημα ανέκυψε εξαιτίας της αλλαγής στην Υπηρεσία. Οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ «στέλνουν» στην Κέρκυρα από 2 Απριλίου, 125 άτομα. Εξ' αυτών παρουσιάστηκαν, μέχρι στιγμής, 50. Ενώ οι συμβάσεις των μέχρι 31/3 εργαζομένων έληξαν.
Σε συνέχεια της επικοινωνίας με τον Δήμο, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος, Σπ. Ασπιώτης, ο νόμος προβλέπει ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι (σ.σ. ακόμα κι αν είναι οι παλιοί) μπορούν να παρουσιαστούν στην Υπηρεσία εντός 10ημέρου και κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να βιαστούν. Έτσι αυτές τις μέρες της αυξημένης κίνησης, η καθαριότητα λειτουργεί με μισό προσωπικό.
Για να αντιμετωπίσει τον φόρτο εργασίας, ο Δήμος «βγάζει» διπλές βάρδιες ενώ επιχειρούν 15 δημοτικά απορριμματοφόρα συν τέσσερα (4) του εργολάβου. 
Το Μ. Σάββατο μάλιστα, η Υπηρεσία Καθαριότητας θα ενισχυθεί ώστε να αντιμετωπίσει τα πρόσθετα φορτία της περισυλλογής των θραυσμάτων των κανατιών.
Όλα δείχνουν ότι η επιλογή του χρόνου αλλαγής των εργασιακών δεδομένων στις Υπηρεσίας Καθαριότητας των Δήμων δεν ήταν η σοφότερη...