Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάνω από 20 χορωδίες απ΄όλον τον κόσμο στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Κέρκυρας (video)

Χορωδίες
12 Απριλίου 2018 / 12:08

Στόχος το Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών να αποτελέσει θεσμό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου για το  2ο  Διεθνές  Φεστιβάλ & Διαγωνισμό  Χορωδιών  Κέρκυρας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2018,  δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ιστορικό Δημαρχείο.
Είχε προηγηθεί η πρώτη συνάντηση των φορέων που εμπλέκονται στο Φεστιβάλ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν βασικά θέματα της διοργάνωσης.

Οι συμμετοχές 

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή χορωδίες από Κίνα, Τσεχία, Δανία, Εκουαδόρ, Εσθονία, Φιλανδία, Βρετανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία.
«Στόχος μας» είπε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος «είναι το Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών να αποτελέσει θεσμό. Είναι πολύ ευχάριστο ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου είχαν ήδη δηλώσει συμμετοχή 16 χορωδίες από το εξωτερικό, από σχεδόν όλο τον κόσμo και πιστεύουμε ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου, που λήγει  η σχετική προθεσμία, οι ξένες χορωδίες θα έχουν ξεπεράσει τις 20 με 25»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Interkultur
 
«Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε ξανά στην Κέρκυρα» είπε ο Γενικός Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Interkultur Fred Sjoberg  «στο πράσινο νησί της μουσικής, στο οποίο – τον προσεχή Σεπτέμβρη - θα συναντηθούν χορωδίες από όλο τον κόσμο. Για μας, το 2018 είναι μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς η Ιnterkultur συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας και θα γιορτάσουμε αυτήν την επέτειο με ένα μεγάλο πάρτι στην Κέρκυρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι  για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επισκέπτες μας το Σεπτέμβριο».
 
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τη συνεργασία της Ένωσης Χορωδιών και του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων. Παρόντες στη σ/τ ήταν η Καθηγήτρια Διεύθυνσης Χορωδίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιράντα Καλδή, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Παντελής Κοντός, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων Γαβριήλ Χειρδάρης και η συντονίστρια της διοργάνωσης Julia Hoppe.