Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα πόλος έλξης chef διεθνούς βεληνεκούς και εμβέλειας

Φεστιβάλ κερκυραϊκής γαστρονομίας
17 Απριλίου 2018 / 16:08

Σημαντικές διεθνείς συνεργασίες εγκαινιάζει η Κέρκυρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Corfu Food & Wine Festival

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεχωριστοί άνθρωποι της διεθνούς γαστρονομίας, δημιουργικοί και ακριβοθώρητοι αποδέχονται ο ένας μετά τον άλλον την πρόσκληση του Φεστιβάλ κερκυραϊκής γαστρονομίας. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Φεστιβάλ, οι διάσημοι σεφ θα μετάσχουν στις εκδηλώσεις, προικίζοντας με το κύρος τους την κερκυραϊκή διοργάνωση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο σπουδαίος Ρώσος chef Rashid Rakhmanov έρχεται για να μυήσει στις κουζίνες των Ουραλίων, της Σκανδιναβίας και της τελευταίας μόδας που σαρώνει την Ευρώπη, της περουβιανοϊαπωνικής κουζίνας Nikkei!
Με καταγωγή από το μακρινό Perm, μια πόλη ενός εκατομμυρίου κατοίκων στα Ουράλια και εκπαίδευση στη σχολή του θρυλικού Περουβιανού σεφ Gaston Acurio στη Μαδρίτη, ο Rashid σήμερα είναι Concept Chef στο εστιατορικό σύμπλεγμα Gastroport και στο gastronomy bar Metis του Perm.
Στην Κέρκυρα ο Ρώσος σεφ θα συμμετάσχει στην Σύνοδο των Σεφ την Πέμπτη 10 Μαΐου και θα μαγειρέψει για το κοινό τις τρεις προαναφερθείσες κουζίνες σε εστιατόρια που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Μια μοναδική εμπειρία που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι τυχεροί προλάβουν να κλείσουν θέση στους χώρους που ο chef Rashid Rakhmanov θα κληθεί να μαγειρέψει.