Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΣΕΠ: Ξεκινά ο έλεγχος των φακέλων για τις προσλήψεις στους Δήμους

ΑΣΕΠ
18 Απριλίου 2018 / 08:56

Το νωρίτερο στα τέλη του Ιουνίου οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων

Σε περίπου τρεις εβδομάδες με ένα μήνα θα μπορούμε, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την εξέλιξη των ελέγχων που αφορούν την Προκήρυξη 3Κ/2018 για τις 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Συγκεκριμένα, καθώς οι πρώτοι έλεγχοι των δικαιολογητικών των 8.166 επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων ξεκινούν, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες, έως τα μέσα Μαΐου θα γνωρίζουμε σε σημαντικό βαθμό:

Πρώτον, ποιο είναι το ποσοστό των υποψηφίων που έχουν δηλώσει «λάθος» στοιχεία, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τους οριστικούς πίνακες. Ήδη, οι πρώτες ενδείξεις κυρίως από τους δήμους αλλά και από την Ανεξάρτητη Αρχή είναι ότι, το ποσοστό αυτό θα είναι μεγάλο χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί το ύψος του. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές του ΑΣΕΠ, τονίζουν ότι αριθμοί που κυκλοφορούν από διάφορες πλευρές είναι αυθαίρετοι και μόνο ως εικασίες μπορούν να εκληφθούν.

Δεύτερον, που είναι σε συνάρτηση με το πρώτο, το πότε θα εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα. Το νωρίτερο που μπορούμε να αναμένουμε τους οριστικούς πίνακες είναι στα τέλη Ιουνίου, αλλά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες αυτό να γίνει ακόμη και τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, εφόσον τα λάθη στις αιτήσεις είναι πολλά. Κι αυτό γιατί η διαδικασία που ακολουθείται από τους περίπου 80 με 90 ελεγκτές του ΑΣΕΠ είναι η εξής: Ελέγχονται όλοι οι φάκελοι των 8.166 επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων και σε περίπτωση αποκλεισμού υποψηφίου, εξετάζεται ο φάκελος του πρώτου από τους πίνακες επιλαχόντων. Αν και αυτός δεν έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η διαδικασία συνεχίζεται με τον επόμενο κ.ο.κ. Είναι, λοιπόν, αυτονόητο ότι άλλος είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί αν έχουν κάνει λάθος, για παράδειγμα, 1.000 από τους 8.166 επιτυχόντες και άλλος 4.000, καθώς στην πρώτη περίπτωση θα χρειαστεί να ελεγχθούν τουλάχιστον 9.166 φάκελοι, ενώ στη δεύτερη πάνω από 14.000.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των υποψηφίων είναι 128.851, κάτι που σημαίνει ότι επιτυχών θα είναι 1 στους 16.

Πηγή: aftodioikisi.gr