Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράδειγμα για τους νέους αθλητές ο Σπ. Γιαννιώτης

Γιαννιώτης
18 Απριλίου 2018 / 17:57
Σπύρος Πίκουλας

Με κεντρικό ομιλητή τον Ολυμπιονίκη ανοιχτής θάλασσας, Σπύρο Γιαννιώτη, έγινε τη Τρίτη 17/4 στην ΕΟΕ η τελετή απονομής του προγράμματος Ολυμπιακών

υποτροφιών του Ιδρύματος Λεβέντη. Το ίδρυμα στηρίζει με συνέπεια αθλητές και αθλήτριες ατομικών αθλημάτων από το 1999 και τους δίνει την ευκαιρία να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν εκείνοι που έλαβαν τις υποτροφίες, ωστόσο αυτός που έδωσε έμπνευση σε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση, ήταν ο ολυμπιονίκης στην ανοιχτή θάλασσα, Σπύρος Γιαννιώτης.
Ο Κερκυραίος και κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών εξιστόρησε με λόγια καρδιάς και ειλικρίνειας τη διαδρομή του από τα παιδικά του χρόνια στην Κέρκυρα όταν και ονειρευόταν πως κάποτε θα γίνει Ολυμπιονίκης, μέχρι το Ρίο και τη στιγμή που κρέμασε στο στήθος του το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο. Ο έμπειρος αθλητής κέρδισε ένα ζεστό παρατεταμένο χειροκρότημα από όσους βρέθηκαν στην αίθουσα, μα πολύ περισσότερο από τους νέους αθλητές που ήταν στην εκδήλωση και μέσα από όσα άκουσαν για τη ζωή του, θα έχουν την ευκαιρία να πορευτούν στην δική τους αθλητική καριέρα. Ο Σπύρος με το ήθος και την προσπάθειά του όλα αυτά τα χρόνια είναι το πιο φωτεινό παράδειγμα για μίμηση από τους νέους αθλητές και ο λόγος του απλός και ειλικρινής αγγίζει τις καρδιές όλων. Για μια ακόμα φορά έδειξε ότι όσο σπουδαίος αθλητής ήταν, άλλο τόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι. 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια