Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από άγονη γραμμή, αεροπορικός κόμβος το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

αεροδρόμιο Ιωαννίνων
24 Απριλίου 2018 / 07:18

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Σε έναν κόμβο για τη σύνδεση της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου επιδιώκει να καταστήσει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων η αεροπορική εταιρία Tus, δίνοντας τη δυνατότητα στα Γιάννενα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους, τη νέα αεροπορική σύνδεση με την Κύπρο και το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Οι νέες προοπτικές για όλους, αλλά και οι προσδοκίες, με την πτήση που ξεκίνησε εδώ και δύο μήνες περίπου, ήταν εμφανείς στην 21η έκθεση τουρισμού της Κύπρου «Ταξίδι 2018», όπου η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και η περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ εκείνων, που έκλεψαν τις εντυπώσεις.
Αν και η περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για όγδοη χρονιά στην έκθεση, η έναρξη των πτήσεων στάθηκε η αφορμή για να συμμετέχουν πιο οργανωμένα αρκετοί δήμοι, κάποιοι εκ των οποίων για πρώτη φορά σε έκθεση του εξωτερικού, καθώς και εκπρόσωποι ξενοδόχων και επιχειρηματιών του τουρισμού, σε μια πολυπληθή αποστολή, που συνδυάστηκε με ένα ταξίδι γνωριμίας της Κύπρο σε δημοσιογράφους μέσων ενημέρωσης της Ηπείρου.
Έντονη, όμως, ήταν και η παρουσία της Tus Air, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Michael Weinstein να τονίζει τη βούληση της αεροπορικής εταιρίας να επενδύσει στην περιοχή, επισημαίνοντας τον προγραμματισμό, που κάνει η εταιρία για την έναρξη των πτήσεων προς και από το Τελ Αβίβ, από τον Οκτώβριο, αλλά και τη Γερμανία την επόμενη χρονιά.
Ο κ. Weinstein κατέστησε σαφές ότι θεωρεί τα Γιάννενα ένα «στρατηγικό» σημείο για την περαιτέρω ανάπτυξη των πτήσεων της εταιρίας και την είσοδό της σε αγορές, που δεν δραστηριοποιούνταν μέχρι πρόσφατα.
«Πιστεύουμε πολύ στον προορισμό Ιωάννινα και είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόφαση μας να έχουμε πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα. Είναι ένα πρόγραμμα, που θα κάνουμε για πολύ μεγάλη περίοδο, δεν είναι ένα πρόγραμμα βραχυπρόθεσμο. Το σχέδιο μας είναι να έχουμε πτήσεις όλο τον χρόνο, είμαστε ικανοποιημένοι και διερευνούμε περισσότερες δυνατότητες και προορισμούς από τα Γιάννενα, όπως η Γερμανία και το Ισραήλ τη νέα χρονιά. Οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα συνεχίσουμε και το επόμενο καλοκαίρι», σημείωσε.
Η εταιρία, εξάλλου, οδηγήθηκε στην επιλογή και αξιοποίηση των Ιωαννίνων, λόγω θέσης αλλά και ανταγωνισμού, αποφασίζοντας να επενδύσει στα «μειονεκτήματα» του αεροδρομίου. «Πλεονέκτημα για εμάς είναι η έλλειψη ανταγωνισμού. Τα Γιάννενα είναι μια πρόκληση για τις αεροπορικές εταιρίες λόγω του καιρού. Εμείς επενδύουμε σε αυτό, τη στιγμή που άλλες εταιρίες δεν είναι διατεθειμένες να επενδύσουν σε ένα αεροδρόμιο, όπου πιθανώς να αντιμετωπίσουν ακυρώσεις. Μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε και το θέμα των καυσίμων. Εμείς το πιστεύουμε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και προχωράμε. Επενδύουμε σε αυτή την περιοχή», ανέφερε, προσθέτοντας πως η εταιρία έχει εμπιστοσύνη και στους ανθρώπους της περιοχής.
«Μια εταιρία δεν επενδύει μόνο σε έναν τόπο, αλλά και σε ανθρώπους και οι άνθρωποι, που γνωρίσαμε στα Γιάννενα, αξίζουν καλό μέλλον, γιατί το αξίζει η περιοχή. Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος με ενέπνευσαν προσωπικά, έχουν όραμα για την περιοχή και μας το μετέδωσαν. Ελπίζουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα», σημείωσε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tus Air ξεκαθάρισε και το θέμα της αναβολής των πτήσεων από το Τελ Αβίβ, επαναλαμβάνοντας πως ο λόγος ήταν ότι η εταιρία δεν είχε προλάβει να κάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό και την προώθηση αυτών των πτήσεων μεταξύ Τελ Αβίβ και Ιωαννίνων, που στοχεύουν σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό.
«Ήταν πολύ αργά για εμάς. Για τη Λάρνακα, οι επιβάτες ταξιδεύουν για οικογενειακούς λόγους, έχουν συγγενείς, φοιτητές που σπουδάζουν. Το Τελ Aβίβ είναι κάτι διαφορετικό, πρόκειται για καθαρό τουρισμό. Δεν μπορούσαμε να προλάβουμε να δημιουργήσουμε τουριστικά «πακέτα», ούτε να χτίσουμε τον προορισμό Ιωάννινα για το Tελ Αβίβ και αντίστροφα να κάνουμε την απαραίτητη προβολή», τόνισε.
Μάλιστα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Weinstein θέλησε να δείξει με ένα λογοπαίγνιο τη σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ της εταιρίας και της Ηπείρου, παραλλάζοντας την αγγλική λέξη Epirus σε… Epitus!