Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καρμανιόλα ο κόμβος στο Κοντόκαλι - ΄Νεκρά΄ τα φανάρια

Κοντόκαλι
24 Απριλίου 2018 / 18:38
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οχήματα και πεζοί περνούν κατά βούληση, όταν και αν θεωρήσουν ότι «προλαβαίνουν»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Νεκροί» οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο Κοντοκαλίου, εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες. Οχήματα και πεζοί περνούν κατά βούληση, όταν και αν θεωρήσουν ότι «προλαβαίνουν».
Είναι ένας κόμβος με μεγάλη κίνηση, πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που έχει μάλιστα και αρκετά θύματα στην ιστορία του, ακόμα και με τα φανάρια να λειτουργούν.
Έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ (ΑΒ Βασιλόπουλος), καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μίνι-μάρκετ και ΑΤΜ με μεγάλη κίνηση. Είναι η είσοδος – έξοδος από τη Μαρίνα Γουβιών, το Δημοτικό Σχολείο και όλα τα καταστήματα στο Κοντόκαλι.  Είναι επίσης ο κόμβος που μπορούν να κάνουν νόμιμα αναστροφή όλα τα οχήματα που έρχονται από τις Αλυκές, καθώς και από το πολυσύχναστο νησί Γκερέκου (γήπεδο Κοντοκαλιού, παραλία, ξενοδοχείο Kontokali Bay).
Αυτοί οι φωτεινοί σηματοδότες παραμένουν νεκροί εδώ και τουλάχιστον δέκα μέρες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων. Οδηγοί και πεζοί, κινούνται με δική τους ευθύνη, κάτι που προϋποθέτει χειρουργική ακρίβεια, μεγάλη προσοχή, εμπειρία και νηφαλιότητα.
Περιμένοντας το ...ανταλλακτικό ή το ατύχημα;

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.