Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάρτες στάθμευσης σε νέα μορφή!

δήμος αγρινίου
27 Απριλίου 2018 / 05:42

ΑΓΡΙΝΙΟ. Αλλαγές στη μορφή των καρτών στάθμευσης του Δήμου Αγρινίου. Πλέον είναι πιο πρακτικές τόσο για τους χρήστες, όσο και για τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Σιγά – σιγά αποσύρεται η χάρτινη μορφή των καρτών στάθμευσης και αντικαθίσταται από τη νέα πιο σε χαρτί τύπου ιλουστρασιόν. Η νέα μορφή των καρτών στάθμευσης βολεύει τους χρήστες να την ξύνουν πιο εύκολα χωρίς να «καταστρέφουν» τις επιλογές που τους ενδιαφέρουν, δηλαδή την ημέρα, την ημερομηνία, το μήνα και την ώρα. Στον αντίποδα, οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι σε θέση να ελέγχουν καλύτερα και με μεγαλύτερη ευκρίνεια τα πεδία.
Παράλληλα, στις νέες κάρτες, αναγράφονται όλα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε οδηγός – χρήστης.
 
Κάρτες στάθμευσης
 
Υπενθυμίζουμε, πως το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ισχύει καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ. Τα Σάββατα από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, ενώ η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης για ένα αυτοκίνητο είναι οι 2 ώρες και το κόστος ανέρχεται στα 0,50 λεπτά την ώρα.
Όπως δήλωσε στη «Σ» ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου, Γιάννης Αναστασίου: «η αλλαγή αυτή για τους οδηγούς – χρήστες των καρτών στάθμευσης, αλλά και τους δημοτικούς αστυνομικούς είναι ουσιαστική. Ας ακούγεται ως κάτι απλό. Με την παλιά μορφή, από το ξύσιμο πολλά στοιχεία καταστρέφονταν, πριν ακόμη κάνει χρήση της κάρτας ο οδηγός και παράλληλα οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν ήταν σε θέση να διακρίνουν εύκολα τα στοιχεία. Με τη νέα μορφή αυτές οι περιπτώσεις θα εξαλείφθουν και δεν θα υπάρχουν παράπονα».