Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάλεξη της Αστρονομικής Εταιρείας: «Μώμος, ο έκπτωτος Θεός του Ολύμπου: Συμπαντικός Νόμος & Κοσμογονία»

Αστρονομική Εταιρεία
27 Απριλίου 2018 / 09:07
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αστρονομική Εταιρεία διοργανώνει διάλεξη: «Μώμος, ο έκπτωτος Θεός του Ολύμπου: Συμπαντικός Νόμος & Κοσμογονία».

 Ομιλητής: Σπύρος Κοντόπουλος, π. διδάσκων Τμήματος Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.
Η διάλεξη θα δοθεί  την Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 στις 21:00 στο αμφιθέατρο του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ι. Θεοτόκη 72 (πρώην Αβραμίου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6978831840 κ. Σωκράτη Λινάρδο και 6944366010 κ. Κώστα Παπαδάτο
Λίγα λόγια
Η ομιλία αφορά στην παρουσία του θεού Μώμου κατ` αρχήν στο δωδεκάθεο πάνελ του Ολύμπου, ο οποίος στη συνέχεια εκδιώχθηκε από αυτόν καθώς αντιδρούσε απέναντι σε διάφορους άλλους θεούς ως προς το νομοτελειακό καθεστώς που επιθυμούσαν να ισχύει στα πλαίσια του γίγνεσθαι. Ο Μώμος ως Ολύμπιος θεός εκφράζει κατά συνέπεια κάποιους άλλους συμπαντικούς νόμους της δημιουργίας, νομοτελειακούς, οι οποίοι είναι υπαρκτοί και υπαγορεύουν νόμους της φυσικής, αλλά κάπως πρόοιμοι για την απαρχή της δημιουργίας, κατά τις εκτιμήσεις των άλλων θεών και κυρίως του Δία.
Θα γίνει επίσης αναφορά στο οικογενειακό περιβάλλον του Θεού Μώμου για να κατανοηθούν οι υπαρκτοί συμπαντικοί νόμοι που υπαγορεύονται μέσα από τη λογική της φυσικής επιστήμης, ακόμη και άλλοι νόμοι που κατ` αρχήν δεν μπορούν λόγω της παιδείας μας να γίνουν κατανοητοί ως νόμοι των αντιθέτων, αλλά περιγράφονται στο γίγνεσθαι μέσα από την απλοϊκή θέση του καλού και του κακού. Θα κατανοηθεί επίσης το τι σημαίνει Τρωικός πόλεμος, καθώς σχετίζεται με τον έκπτωτο θεό του Ολύμπου Μώμο, και θα ακροθιγεί το ζήτημα αυτό από μία φυσικομαθηματική πτυχή.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.