Μην τολμήσετε ν΄ ανοίξετε τον δρόμο προς τον ΧΥΤΥ του Νότου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ). Κάλεσμα σε μεγάλη διαδήλωση στην περιοχή θα κάνει ο σύλλογος Αλεύκιμο σε περίπτωση που το δημοτικό συμβούλιο, στην συνεδρίασή του της προσεχούς Τετάρτης, αποφασίσει την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στον ΧΥΤΥ.

29
Απριλίου / 2018

Αυτή είναι η απόφαση της ανοικτής συνέλευσης των κατοίκων, που έγινε μετά από πρόσκληση της διοίκησης του συλλόγου, το Σάββατο το απόγευμα. Σύμφωνα με την πρόεδρο, Μ. Κοντομάρη, ο σύλλογος δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει λαθροχειρίες, όπως αυτές που έγιναν κατά την κατασκευή του έργου πρόσβασης, καταπατώντας γη που δεν είχε απαλλοτριωθεί. Στην περίπτωση αυτή, προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, γεγονός που εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει επιπλέον προσκώματα στην αδειοδότηση και εντέλει την λειτουργία της εγκατάστασης διαχείρισης των απορριμμάτων. Παρά ταύτα δεν είναι γνωστό αν ο εργολάβος έχει την εντολή να προχωρήσει στη διάνοιξη του δρόμου πέραν των σημερινών ορίων του κατά πλάτος.
Στην συνάντηση εκτός των εκπροσώπων των φορέων και σύμφωνα με τη Μ. Κοντομάρη μετείχαν και οι δημοτικού σύμβουλοι από την περιοχή, τόσο της πλειοψηφίας όσο και της αντιπολίτευσης.