Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μελέτη για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

διαχείριση απορριμμάτων
03 Μαΐου 2018 / 06:21

ΛΑΡΙΣΑ. Υπεγράφη μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων (ΦΟΔΣΑ) Ν. Λάρισας η Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 715.000 ευρώ και περιλαμβάνει: 1) Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Π.Ε. Λάρισας, για την εξυπηρέτηση της Διαχειριστικής Ενότητας Π.Ε. Λάρισας. 2) Επέκταση ΧΥΤ Π.Ε. Λάρισας ως ΧΥΤΥ, για την ταφή των υπολειμμάτων επεξεργασίας της ΜΕΑ Π.Ε. Λάρισας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ. 3) Ανάπτυξη Δικτύου Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια ουσιαστική περιβαλλοντική παρέμβαση που ήρθε μέσα από τη δημιουργική συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ και τον πρόεδρό του Αντώνη Γκουντάρα. Η μελέτη εντάχθηκε με προϋπολογισμό 715.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και πρόκειται να οδηγήσει στην κατασκευή μιας νέας μονάδας για τη μετατροπή του ΧΥΤΑ Λάρισας σε ΧΥΤΥ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) με πλήρη ανακύκλωση. Ετσι ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης και η εκπόνηση της μελέτης». Να σημειωθεί πως φορέας πρότασης (κύριος του έργου) είναι ο ΦΟΔΣΑ Λάρισας, δικαιούχος (Φορέας υλοποίησης) είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Φορέας λειτουργίας ο ΦΟΔΣΑ Λάρισας.