Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βάκη: Ήξερε η Αστυνομία για τον εμπρησμό!

Κέρκυρα
07 Μαΐου 2018 / 06:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ηχηρή καταγγελία ότι η Αστυνομία είχε πληροφορίες (σ.σ.!!!) σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, έκανε την Κυριακή το βράδυ από το βήμα της εκπομπής Λόγος - Αντίλογος του Κερκυραϊκού καναλιού, η βουλευτίς και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Βάκη.

Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Καναλιού, του Corfutvnews, η Βουλευτίς είπε: «... Πέρα από όλα τα σενάρια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Θα πρέπει να παρέμβουν οι Εισαγγελικές αρχές και να αποδοθούν ευθύνες. Η αστυνομία γνώριζε για βενζίνη και μπαρούτι. Δεν θέλω να πω όνομα άλλα ξέρανε. Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες»!
 
Ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ
 
Η Γραμματεία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταδικάζει κατηγορηματικά τον εμπρησμό, στις 6/5/2018, στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς δυο κτίρια και ο εξοπλισμός της εγκατάστασης, και να υποστεί μεγάλες ζημιές ένα τρίτο κτίριο.
Θεωρούμε ότι είναι όχι απλώς μια απολύτως καταδικαστέα αλλά και ποινικά κολάσιμη πράξη, που ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι η πρώτη ούτε η μόνη, υπήρξε σειρά ανάλογων προηγούμενων ενεργειών, είναι όμως η πιο σοβαρή και στην πιο κρίσιμη στιγμή για το νησί μας.
Τέτοιες ενέργειες, που με τη μέθοδο της αυτοδικίας επιχειρούν να επιβάλουν την άποψή τους καταστρέφοντας δημόσια περιουσία, δυναμιτίζουν την κρίσιμη υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, θέτουν ολόκληρο το νησί σε κατάσταση καταστροφικής ομηρίας, αλλά και τραυματίζουν σοβαρά κάθε έννοια της δημοκρατίας.