Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Λα.Ε. καταδικάζει τον εμπρησμό στη Λευκίμμη και τα σέρνει στις Αρχές για την στάση τους

Κέρκυρα
09 Μαΐου 2018 / 07:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας καταδικάζει την καταστροφή των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, που αποτελούν δημόσια περιουσία, για την οποία ο Δήμος Κέρκυρας έχει αναθέσει την φύλαξη της σε ιδιωτική εταιρία.

Η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας έχει ως αποτέλεσμα την συκοφάντηση του κινήματος που ειρηνικά προασπίζεται το περιβάλλον, την δημόσια υγεία και την οικονομία του νησιού.
Οι δηλώσεις του Δημάρχου Κώστα Νικολούζου και του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου το μόνο που κάνουν είναι να αποποιούνται τις ευθύνες τους, για το αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει την Κέρκυρα, στην διαχείριση των απορριμμάτων. (Ο καθένας σύμφωνα με τις ευθύνες που του αναλογούν θεσμικά)
Ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης, υιοθετούν τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και τα μεσοπρόθεσμα, που εξυπηρετούν μεγάλα και μικρά συμφέροντα που αναπτύσσονται στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Επί της ουσίας, υπονομεύουν τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία του νησιού.
H αμαύρωση και απαξίωση συλλήβδην του κινήματος Νότου, Μέσης και των επικεφαλής του, από Δήμαρχο και Περιφερειάρχη, παράλληλα με την παντελή έλλειψη ανάληψης των δικών τους τεράστιων ευθυνών καλλιεργεί το έδαφος ενεργοποίησης κοινωνικών αυτοματισμών, αλλά και προκαλεί την αστυνομική παρέμβαση.
Οι Βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνοι για την ψήφιση των μνημονίων, και την υποταγή τους στις μνημονιακές επιταγές και πολιτικές, που επιτείνουν σε όλη την χώρα αυτή την κατάσταση, με το μηδενισμό ουσιαστικά του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. 
Ο αγώνας των κατοίκων της Κέρκυρας για ανακύκλωση, κομποστοποίηση και αποκεντρωμένες υποδομές, μπορεί ν’ αποτελέσει την απαρχή ενός ευρύτερου κινήματος που σέβεται τη ζωή, το περιβάλλον και την οικονομία του νησιού.
Ενός κινήματος που περιλαμβάνει όχι μόνο αγώνες ενάντια σε ήδη εγκατεστημένες καταστροφικές δραστηριότητες, αλλά και την αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής εξαιτίας του ξεπουλήματος δημόσιων χώρων όπως του Ερημίτη.
Είναι επιτακτική ανάγκη όλων των αιρετών, εργαζομένων και δημοτών που αντιστέκονται σε αυτές τις πολιτικές να καταγγείλουν δημόσια και να συσπειρωθούν πιο ενεργητικά το επόμενο διάστημα για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανατροπής αυτών των πολιτικών 
Απαιτείται άμεσα η επίσπευση της κατασκευής των αποκεντρωμένων υποδομών ανακύκλωσης - κομποστοποίησης, και όχι ενεργοποίηση ενός ακόμη εφιαλτικού σεναρίου. Αυτό της διάθεσης σκουπιδιών στα, ήδη, γεμάτα κύτταρα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου . 
Προασπίζουμε την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία του νησιού.
Τα σκουπίδια είναι πλούτος με ορθολογική δημόσια διαχείριση.