Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου | Καλεί τη δημοτική αρχή να παραιτηθεί για τα σκουπίδια κλπ

Ζάκυνθος
11 Μαΐου 2018 / 07:37

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Στη σέντρα βγάζει για μια ακόμη φορά η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου τη Δημοτική Αρχή του νησιού αποδίδοντάς της μομφή ως προς την ικανότητα και δυνατότητα αντιμετώπισης και επίλυσης σημαντικών προβλημάτων της καθημερινότητας όπως τα απορρίμματα, η ύδρευση, αποχέτευση, ακόμα και οι παιδικοί σταθμοί.

Μάλιστα, της θέτει το δίλλημα είτε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, είτε να παραιτηθεί προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία του πολίτη. Αφορμή στάθηκε η προχθεσινή αδυναμία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αποτελεί κορύφωση, όπως διαπιστώνουν, μιας διαλυτικής κατάστασης που εμφανίζει η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής και εγκυμονεί κινδύνους κατάρρευσης των λειτουργιών του Δήμου στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα για τα σκουπίδια, ο αναπληρωτής Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Χρήστος Καραπάνος είπε, στη Ζάκυνθο έχοντας λύσει το πρόβλημα με τις γνωστές παλινωδίες και την ενδιάμεση λύση να λειτουργεί, τα σκουπίδια είναι στους δρόμους. “Πρόκειται περί κατορθώματος. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πουθενά αλλού αυτό. Υπάρχει ένας τσακωμός μεταξύ ΦΟΣΔΑ και του Δήμου που δυστυχώς πέρα από την εικόνα διάλυσης που δίνει δημόσια γιατί υπάρχουν έγγραφα που δημοσιοποιούνται έχει και ένα αντικείμενο, ένα πάπλωμα. Το πάπλωμα αυτό είναι το κόστος διαχείρισης της ενδιάμεσης λύσης. Παρά τις παλινωδίες της Δημοτικής Αρχής η Κυβέρνηση, η Πολιτεία, η Περιφέρεια δεν ήταν μόνο κοντά εκεί που είχε ευθύνη αλλά και εκεί που δεν είχε. Κάλυπτε ένα πολιτικό κενό και ένα κενό θέλησης και το κάνει ακόμα. Τελευταίο κορυφαίο ήταν η αγορά του εξοπλισμού που όλως τυχαίως ήταν κατώτερος, μικρότερος και φθηνότερος από αυτόν που έπρεπε και ευτυχώς που δεν παρέλαβε ο Δήμος και μπόρεσε και διορθώθηκε”, δήλωσε ο κ. Καραπάνος και πρόσθεσε “Έχουμε έναν καβγά στον ΦΟΣΔΑ που η δουλειά του είναι να συντονίζει διαφορετικά δημοτικά διαμερίσματα. Ένας οργανισμός που η ύπαρξη του έχει αναιρεθεί, γιατί δεν έχει λόγο ύπαρξης και δεν συντονίζει τίποτα βάζει ζητήματα όσον αφορά το κόστος διαχείρισης προς τον Δήμο. Και τσακώνονται για τα ποσά. Προφανώς μιλάμε για τα 49 ευρώ τον τόνο που είναι η αξία της διαχείρισης των σκουπιδιών από την ανάδοχο εταιρία. Άρα να υποθέσω ότι αν ζητήσουμε από τον ΦΟΣΔΑ πόσους τόνους έχουμε επεξεργαστεί θα ξέρουν. Κοιτώντας την έκθεση του ΚΕΠΕ στον χώρο του Λίβα δεν υπάρχει ζυγός δηλαδή ζυγαρία, δηλαδή όλος αυτός ο καβγάς που έχει να κάνει με κάποια χρήματα μιλάνε για μια διαδικασία που δεν ζυγίζεται όπως προβλέπεται. Βρισκόμαστε προς απογοήτευση δική μας και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό που προσπαθούν σε μια κατάσταση αδιανόητη που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Έχουμε μονάδα και δεν μαζεύουμε τα σκουπίδια γιατί είναι 49 ευρώ ο τόνος. Είναι αστεία και επικίνδυνα αυτά τα πράγματα. Δεν βλέπουμε λόγο ύπαρξης του ΦΟΣΔΑ”.
Ολόκληρο το ρεπορτάζ