Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς πορθμεία (;) την Τετάρτη 30 Μαΐου. Γενική απεργία της ΓΣΕΕ, συμμετέχει η ΠΝΟ

Απεργία
11 Μαΐου 2018 / 13:01

ΑΘΗΝΑ. Την συμμετοχή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 30 Μαΐου, αποφάσισε σήμερα η Διοίκηση της Ομοσπονδίας. Στην απεργία αναμένεται να μετάσχουν οι ναυτικοί της γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, που μετέχουν και των κλαδικών τους σωματείων.

Η απόφαση της ΓΣΕΕ είχε ληφθεί κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής στις 7 Μαΐου. Και σύμφωνα με την ανακοίνωσή της έχει προγραμματιστεί Πανεθνική Ημέρα Δράσης, η οποία θα περιλαμβάνει 24ωρη Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στάσεις εργασίας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων από τους υπόλοιπους φορείς.  Η Συνομοσπονδία, μετέχοντας στην «Κοινωνική Συμμαχία» δημιουργεί κοινό μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας με άλλους αντιπροσωπευτικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ (σ.σ. Ένωση Ναυτών) κατά την συνεδρίαση της ΠΝΟ (Παρασκευή 11/5) με αντικείμενο την απεργία, πρότεινε την κήρυξη 48ωρης απεργίας 29-30 Μάη 2018 με προοπτική κλιμάκωσης και με πλαίσιο που θίγει τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της ναυτιλιακής κυβερνητικής πολιτικής, και αυτή την πρόταση ψήφισε. Κατά την διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση του Γ.Γ της ΠΝΟ για 24ωρη απεργία στα πλαίσια της απόφασης της ΓΣΕΕ στις 30/5/2018 με ψήφους 7 υπέρ, 1 κατά και 1 λευκό. Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θα καθορίσει τις επόμενες μέρες το πλαίσιο της δράσης της κατά την ημέρα της απεργίας στις 30/5/2018.
Πάντως, σχετική ανακοίνωση συμμετοχής στην απεργία του τοπικού σωματείου ναυτεργατών, δεν έχει ακόμα εκδοθεί.