Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 8ο Σχολικό σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας συνεχίζεται (Οι νικητές)

Σκάκι
12 Μαΐου 2018 / 16:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 8ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας συνεχίζεται με αγώνες να γίνονται στα δημοτικά σχολεία Αγίου Ιωάννη και στο 10ο Δημοτικό Κέρκυρας.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αγώνες σε 43 σχολεία με 2.543 μαθητές και μαθήτριες να συμμετέχουν σε αυτούς. Οι τελικοί θα διεξαχθούν στο τέλος του μήνα και σε αυτούς θα πάρουν μέρος οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, οι νικητές των τάξεων και οι πρωταθλήτριες κοριτσιών κάθε σχολείου ξεχωριστά. Διοργανωτής του πρωταθλήματος είναι ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας σε συνεργασία με τους φορείς της Εκπαίδευσης.
 
Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ιωάννη
Οι αγώνες έγιναν την Πέμπτη 10 Μαΐου και συμμετείχαν 28 μαθητές και μαθήτριες. Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Νικόλας Μουμούρης (ΣΤ΄). Δεύτερος ο Γεράσιμος Ριγανάς (Δ΄) και τρίτη η Βασιλική Ριγανά (Δ΄) η οποία είναι και πρωταθλήτρια κοριτσιών.
 
10ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας
Την Παρασκευή 11 Μαΐου έγιναν οι αγώνες στο 10ο Δημοτικό στο Κανόνι, με 54 συμμετέχοντες. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Κατερίνα Προβατά (Ε΄), δεύτερος ο  Ευάγγελος Κουλούρης (ΣΤ΄) και τρίτος ο Γιώργος Κασίμης (Ε΄). Πρωταθλήτρια κοριτσιών η Ανατολή Τράντου.